Κβίτοβα-Σάκκαρη 0-2: Ψεκάστε, σκουπίστε και… στους «16» (vid)

Η τρομερή Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 22 λεπτά για να αποκλείσει σε straight σετ (6-4, 6-3) το νούμερο 11 του κόσμου, Πέτρα Κβίτοβα και να προκριθεί για δεύτερη φορά στη καριέρα της στον τέταρτο γύρο του US Open.

Μία Μαρία Σάκκαρη για φίλημα! Η 26χρόνη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έπαιξε κυριαρχικό τένις στο «Arthur Ashe Stadium» της Νέα Υόρκης, εξαφανίζοντας όλα τα ατού της Πέτρα Κβίτοβα και δικαίως προκρίθηκε στους «16» του US Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Μπιάνκα Αντρεέσκου (νούμερο 7 του κόσμου).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Μαρία Σάκκαρη θα βρεθεί στον τέταρτο γύρο του US Open (πέρσι ήταν η πρώτη) και θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση στα προημιτελικά. Όσον αφορά τις συνολικές της παρουσίες στους «16» κάποιου Grand Slam, αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Σάκκαρη θα βρεθεί εκεί.

Το ματς:

Αναγνωριστικά τα πρώτα δύο γκέιμ του παιχνιδιού, με τις δύο αθλήτριες να κρατούν πανεύκολα τα σερβίς τους χωρίς να χάσουν καν πόντο. Στο τέταρτο γκέιμ του πρώτου σετ, η Τσέχα έφτασε στο 15-40 και είχε δύο μπρέικ πόιντ αλλά δεν κατάφερε να τα μετουσιώσει σε μπρέικ, με τη Μαρία να αντέχει και να τα σβήνει. Το πρώτο και μοναδικό μπρέικ του σετ έγινε στο πέμπτο γκέιμ. Η Σάκκαρη πίεσε την αντίπαλο της, η οποία έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο και δέχθηκε το πολυπόθητο μπρέικ. Ομαλά κύλησε το υπόλοιπο του πρώτου σετ, με την Σάκκαρη να κάνει το 6-4 με love γκέιμ και εξαιρετικά σερβίς (9 άσοι συνολικά, έναντι 6 της Κβίτοβα).

Στο δεύτερο σετ η Μαρία μπήκε με το… πόδι πατημένο στο γκάζι και με άγριες διαθέσεις. Το μπρέικ με το… καλημέρα ήταν το τέλειο ξεκίνημα. Κράτησε εύκολα το σερβίς της στο επόμενο γκειμ (0-2) και απείλησε το νούμερο 11 του κόσμου με νέο μπρέικ. Όμως, έχασε τρεις ευκαιρίες για το 0-3 και η Κβίτοβα μείωσε (1-2). Το 1-3 έγινε και πάλι εύκολα με εξαιρετικό σέρβις γκέιμ, με την ιστορία να επαναλαμβάνεται στο πέμπτο σετ του δεύτερου σετ. Η Μαρία προηγήθηκε 15-40 αλλά δεν έφτασε στο 1-4 καθώς η Κβίτοβα έσβησε και τα δύο μπρέικ πόιντ. Ακολούθησαν τρία γκέιμ που η αθλήτρια που σέρβιρε δεν απειλήθηκε (κέρδισε στο 0 ή στα 15), μέχρι το ένατο γκέιμ του σετ. Εκεί το νούμερο 18 της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε το δεύτερο μπρέικ του στο δεύτερο σετ (τρίτο συνολικά) και πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση.

Τα σετ: 4-6, 3-6

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα από το Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.