Ρολάν Γκαρός: Θρίαμβος της Σιότεκ

Η 19χρονη Ίγκα Σιότεκ νίκησε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός με 2-0 σετ (6-4, 6-1) τη Σοφία Κένιν κι έγινε η πρώτη Πολωνή που κατακτά τουρνουά Grand Slam.

Η 19χρονη Ίγκα Σιότεκ άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη κι έφτασε πολύ γρήγορα με break στο 3-0. 
Η εκκίνηση της Πολωνής θύμισε πολύ την αντίστοιχη της κόντρα στη Χάλεπ, ωστόσο η συνέχεια την επανέφερε στη γη, καθώς η Σοφία Κένιν έβγαλε αμέσως αντίδραση κατακτώντας τα τρία γκέιμ που ακολούθησαν για να φτάσει στην ισοφάριση. 

Η Σιότεκ έμεινε ψύχραιμη, με σπουδαία forehand έφτασε στο 5-3 κι όταν η Κένιν της έκανε break έδειξε εκ νέου πνευματική δύναμη για να το πάρει πίσω και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4. 

Η αρχή στο δεύτερο ήταν μια διαδοχή break με την Κένιν να το κάνει πρώτη αλλά να μη μπορεί να το υπερασπιστεί στο αμέσως επόμενο. Η Πολωνή ισοφάρισε σε 1-1 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Η Κένιν ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 κι έφυγε στα αποδυτήρια, όμως η συγκέντρωση και η ωριμότητα αυτής της 19χρονης που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις, δεν ταράχθηκε. Συνέχισε να «πυροβολεί» από τη βασική τη νικήτρια του Αμερικανικού Όπεν και έφτασε με άκρως εμφατικό τρόπο στην κατάκτηση και του 2ου σετ με 6-1.

Η Σιότεκ μετά από δεκατρία χρόνια και τη Ζιστίν Ενάν το 2007, έγινε η πρώτη τενίστρια που κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός χωρίς να χάσει σετ, ενώ κατέγραψε την Πολωνία ως τη δέκατη ένατη χώρα που μπαίνει στη λίστα των χωρών που έχουν πανηγυρίσει το γαλλικό Όπεν.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.