Roland Garros: Ο “βασιλιάς” Ναδάλ επέστρεψε, ζήτω ο “βασιλιάς”

Ασύλληπτη η κυριαρχία του Ραφαέλ Ναδαλ στο Roland Garros. Ο Ισπανός μετρά πλέον 14 τίτλους, τη στιγμή, που ο δεύτερος σε κατακτήσεις είναι ο Μποργκ με 6 και τρίτος, ο Κοσέ με 4.

Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο του θρίαμβο στο Ρολάν Γκαρός, ο Ραφαέλ Ναδάλ επιστρέφει στους τίτλους στο αγαπημένο του γκραν σλαμ, κατακτώντας το 14ο τρόπαιό του στο Παρίσι. Ο Ισπανός επικράτησε του Νορβηγού, Κάσπερ Ρουντ με 3-0 σετ, 6-3, 6-3, 6-0 μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά στον μεγάλο τελικό και ανέβηκε ξανά στον θρόνο του!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, 36 ετών και 2 ημερών, έγινε ο γηραιότερος στην Open Era, που κατακτά τον τίτλο και ο δεύτερος στην ιστορία του αθλήματος, μετά τον Μπιλ Τίλντεν, ο οποίος το 1930 κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 37 ετών και 4 μηνών.

Ο αγώνας

Ο Ράφα μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος στον τελικό του γαλλικού γκραν σλαμ και παίζοντας ελεγχόμενα, έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3 μετά από 51 λεπτά, έχοντας πετυχει δύο break έναντι ενός του αντιπάλου του.

Στο δεύτερο σετ, ο Ρουντ προηγήθηκε με 1-0 με τον Ναδάλ να ισοφαρίζει εύκολα σε 1-1. Ο Ρουντ κράτησε το service του στη συνέχεια και πήρε και πάλι το προβάδισμα με 2-1. Στο αμέσως επόμενο game o Νορβηγός κατάφερε να απειλήσει με τριπλό break point τον Ισπανό, που με διπλό σφάλμα “χάρισε” το σερβίς του στον Ρουντ για το 3-1. Ο Νορβηγός δεν πρόλαβε να χαρεί πολύ αφού ο Ναδάλ απάντησε αμέσως με break, μείωσε σε 3-2 και μερικά λεπτά μετά έκανε το 3-3. Κυριαρχώντας στα μεγάλα ράλι, ο Ισπανός πέτυχε ένα ακόμη break και πέρασε μπροστά με 4-3, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα του Νορβηγού για κατάκτηση του σετ. Από εκείνο το σημείο, ο Ναδάλ δεν ξανακοίταξε πίσω κι έκλεισε τελικά το σετ με 6-3, κατακτώντας πέντε games στη σειρά.

Το τρίτο σετ μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με τον Ραφαέλ Ναδάλ να προηγείται με 4-0 και τον Νορβηγό να έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να φανεί ανταγωνιστικός, αποδεχόμενος στωικά την… μοίρα του! Το φινάλε του μεγάλου τελικού βρήκε τον Ισπανό να κατακτά το τρίτο σετ με 6-0 και να πανηγυρίζει συγκινημένος τον 14ο τίτλο του στο Ρολάν Γκαρός.

Ο 23χρονος, ο οποίος από το 2018 προπονείται στις ακαδημίες του Ναδάλ υπό την καθοδήγηση του πατέρα του και πρώην Νο31 του κόσμου, Κρίστιαν Ρουντ και του Ισπανού Πέδρο Κλαρ, έγινε ο πρώτος Σκανδιναβός τενίστας που φτάνει στον τελικό του Roland Garros μετά από τον Σουηδό Ρόμπιν Σόντερλινγκ το 2010, τον πρώτο τενίστα που κέρδισε τον Ναδάλ μέσα στο Παρίσι.

Ο Κάσπερ Ρουντ πάντως, εκτός από την εξαιρετική πορεία του στο φετινό Ρολάν Γκαρός, μπορεί πλέον να πανηγυρίζει την άνοδο του στην παγκόσμια κατάταξη, αφού η παρουσία του στον τελικό του εξασφάλισε το Νο 6 στον κόσμο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.