Αποκλείστηκε ο Τσιτσιπάς από τον φοβερό Ρούνε

Κατώτερος του επιπέδου που χρειαζόταν παρουσιάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον ταλαντούχο Χόλγκερ Ρούνε και το πλήρωσε, καθώς ηττήθηκε με 3-1 και έμεινε εκτός προημιτελικών του Roland Garros.

Ο Έλληνας τενίστας είχε πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση του, την ίδια στιγμή που ο 19χρονος Ρούνε έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και κατάφερε να γίνει ο πρώτος Δανός που προκρίνεται σε προημιτελικά Grand Slam.

Ο Ρούνε είχε προϊδεάσει το κοινό του Roland Garros, καθώς είχαν προηγηθεί straight sets νίκες επί των Σαποβάλοφ, Λαάξονεν και Γκαστόν. Η πρόκριση επί του Τσιτσιπά, ωστόσο, είναι η μεγαλύτερη – μέχρι την επόμενη – για το νέο αστέρι της Δανίας.

Επόμενος αντίπαλος για τον φοβερό Χόλγκερ Ρούνε θα είναι ο Κάσπερ Ρουντ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του γαλλικού Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που προσπάθησε από το ξεκίνημα να επιβάλει το παιχνίδι του, έκανε πρώτος break στο σερβίς του Ρούνε και προηγήθηκε με 3-1, όμως ο Δανός απάντησε με το ίδιο… νόμισμα. Στο αμέσως επόμενο game πήρε πίσω το break, έκανε ένα ακόμη στο 11ο game και έκλεισε το πρώτο σετ με 7-5, δείχνοντας πως πρόκειται για έναν πολύ σκληρό αντίπαλο.

Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και εμφανίστηκε πολύ πιο αποφασιστικός στο δεύτερο σετ. Περιόρισε σημαντικά τα αβίαστα λάθη, προστάτευσε το σερβίς του και έχοντας οδηγήσει το σετ εκεί που ακριβώς ήθελε, στο 8ο game έκανε break. Έτσι, έκλεισε το σετ με 6-3 και ισοφάρισε σε 1-1.

Το μεγάλο πρόβλημα του Στέφανου, το οποίο δεν διόρθωσε ποτέ, ήταν οι σημαντικές διακυμάνσεις στην απόδοση του. Ο Έλληνας τενίστας έκανε εύκολα λάθη και έδειχνε να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα Drop shots του Ρούνε. Ο Δανός είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και στο έκτο game μετουσίωσε την υπεροχή του σε break και προηγήθηκε 4-2. Ο Τσιτσιπάς δεν είχε απάντηση, παρότι είχε τις ευκαιρίες του και είδε το τρίτο σετ να χάνεται με 6-3.

Η πίεση, όπως ήταν αναμενόμενο, μεταφέρθηκε στον Τσιτσιπά, καθώς η κατάκτηση του τέταρτου σετ αποτελούσε μονόδρομο. Πίεση που έκανε για τα καλά την εμφάνιση της στο τρίτο game, με τον Στέφανο να “σβήνει” τρία break point του Ρούνε. Τελικά, ο Δανός κατάφερε να “σπάσει” το σερβίς του Τσιτσιπά δις, στο πέμπτο και έβδομο game και να αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα (5-2). Ο Έλληνας τενίστας πάλεψε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, μείωσε με break σε 5-4, όμως δεν κατάφερε να το γυρίσει. Γνώρισε την ήττα και αποχαιρέτησε το γαλλικό Grand Slam.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.