Μουζέτι – Τσιτσιπάς 2-3: “Ξέσπασμα” και πρόκριση με ανατροπή

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρ' ολίγον να πέσει θύμα έκπληξης του Λορέντζο Μουζέτι, καθώς βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ, όμως όταν γύρισε τον... διακόπτη, πήρε "παραμάζωμα" τον Ιταλό (3-2 σετ) και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε νωρίς στο παιχνίδι με την πλάτη στον τοίχο και τα πράγματα έδειχναν δυσοίωνα για εκείνον, όμως για μία ακόμη φορά στην καριέρα του, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πετύχει μία μεγάλη ανατροπή. Στρίμωξε στα… σχοινιά τον Ιταλό και με κατά διαστήματα εξαιρετικό τένις, ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με 7-5, 6-4, 2-6, 3-6, 2-6, ύστερα από 3 ώρες και 36 λεπτά.

Ο 24χρονος τενίστας, Νο4 στον κόσμο, μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι, έκανε break στο σερβίς του Ιταλού μόλις στο τέταρτο game και προηγήθηκε με 4-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Εύκολα λάθη και κακές επιλογές στοίχισαν ακριβά στον Τσιτσιπά, που είδε τον Μουζέτι να του “σπάει” δύο φορές το σερβίς και να ανατρέπει πλήρως την κατάσταση, κλείνοντας το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στον ίδιο κακό ρυθμό και στο δεύτερο σετ, το οποίο μάλιστα απώλεσε και πιο εύκολα. Δέχτηκε δύο break στο ξεκίνημα και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (4-0). Ο Έλληνας τενίστας έδειξε σημάδια αντίδρασης και με break στο 6ο game, μείωσε σε 4-3, όμως δεν είχε διάρκεια. Ο Μουζέτι κυριάρχησε απόλυτα και στο δεύτερο σετ και το έκλεισε με 6-4, αποκτώντας έτσι τεράστιο αβαντάζ για πρόκριση.

Η πραγματική αντίδραση του Τσιτσιπά ήρθε στο τρίτο σετ. Βλέποντας ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει αρκετά, ο Έλληνας τενίστας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και ίσως για πρώτη φορά στο παιχνίδι έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. “Έσπασε” δύο φορές το σερβίς του Ιταλού, είχε αποφασιστικά χτυπήματα και χρειάστηκε μόλις 27 λεπτά για να φτάσει στο 6-2 και να μειώσει σε 2-1 σετ.

Με την ίδια… ορμή μπήκε και στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς, όμως η αλήθεια είναι πως το έργο του δεν ήταν το ίδιο εύκολο. Ναι μεν προηγήθηκε με 3-0, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και ο Μουζέτι μείωσε σε 3-2. Ο Τσιτσιπάς, ωστόσο, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για να προηγηθεί με 5-2 και να κλείσει εν τέλει το τέταρτο σετ με τον δέκατο άσο του (6-3), ισοφαρίζοντας σε 2-2, μετά από 3 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Με την ψυχολογία στα ύψη, αφού είχε επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση του αγώνα, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο πέμπτο σετ αποφασισμένος να τελειώσει τη… δουλειά και τα κατάφερε. Εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Μουζέτι, την ίδια στιγμή που ο ίδιος ήταν πολύ σταθερός και με αποφασιστικά χτυπήματα, μετέτρεψε σε περίπατο το σετ (6-2 – δύο break στο σερβίς του Ιταλού), φτάνοντας για δεύτερη φορά στην καριέρα του στο Roland Garros σε πρόκριση με ανατροπή από 0-2,

Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνα τενίστα στο δεύτερο γύρο του γαλλικού Grand Slam, ο Τσέχος Ζντένεκ Κόλαρ, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε τον Λούκας Πούιγ με 3-1 σετ.

“Είμαι σίγουρα πολύ χαρούμενος. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμένα στα δύο πρώτα σετ. Προσπάθησα να μείνω θετικός και χαίρομαι που ο κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Δεν ένιωθα πάρα πολύ καλά στο ξεκίνημα. Κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιχνίδι μου. Ο Λορέντζο δεν με άφηνε καθόλου να βρω ρυθμό.

Ήταν πολύ θετική πορεία, άλλα άφησε πικρή γεύση στο τέλος. Ήταν η πρώτη μεγάλη πορεία σε ένα Grand Slam. Το ότι είμαι εδώ στο Roland Garros και το κατάφερε είναι πολύ συναισθηματικό για εμένα. Θα ψάξω την επιτυχία και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Θέλω να τα καταφέρω“, δήλωσε μετά την πρόκριση του ο Τσιτσιπάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.