“Κουαρτέτο” για το Παρίσι

Οι τέσσερις τελευταίες νικήτριες του Αμερικανικού Όπεν αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στο επερχόμενο Ρολάν Γκαρός. Καθεμιά έχει τους λόγους της…

Τί ενώνει τη Σλόαν Στίβενς, τη Ναόμι Οσάκα, τη Μπιάνκα Αντρεέσκου και την Έμα Ραντουκάνου; Ναι είναι ακριβώς αυτό που σας έρχεται αμέσως στο μυαλό, η κατάκτηση δηλαδή του Αμερικανικού Όπεν.

Είναι οι τέσσερις τενίστριες οι οποίες από το 2017 μέχρι και το 2021 κατέκτησαν το τρόπαιο στη Νέα Υόρκη και φέτος αποτελούν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στο κοκκινόχωμα του Ρολάν Γκαρός.

Η Σλόαν Στίβενς έφτασε στον τελικό το 2018, ήταν σετ και μπρέικ πάνω κόντρα στη Σιμόνα Χάλεπ η οποία άλλαξε απότομα ταχύτητα αφήνοντας την Αμερικανή με άδεια χέρια. Τέσσερα χρόνια η Στίβενς δε φείδεται της ικανότητας να καλύπτει έξοχα το κορτ στο χώμα, ενώ πλέον είναι εξοπλισμένη με ένα ακόμη πιο αποτελεσματικό φόρχαντ αλλά και περισσότερο ώριμη στην κατάλληλη επιλογή χτυπήματος.

Η Ναόμι Οσάκα (δύο φορές νικήτρια στο US Open) πέρυσι αποσύρθηκε από το Γαλλικό Όπεν, επειδή δε μπορούσε λόγω άσχημης ψυχολογικής κατάστασης να παρίσταται στις συνεντεύξεις τύπου. Τη φετινή χρονιά έχει εμφανιστεί στο tour μια διαφορετική Οσάκα. Τα χτυπήματα της μπορούν να τη βάλουν στο κάδρο εκείνων που κραδαίνουν επιθυμία κατάκτησης. Αυτό που χρειάζεται όπως άλλωστε έχει και η ίδια παραδεχθεί, είναι να νιώσει άνετα με την κίνηση της στη συγκεκριμένη επιφάνεια.

Η Μπιάνκα Αντρεέσκου είναι περίπτωση που θυμίζει αυτή της Ναόμι Οσάκα σε ό,τι αφορά βέβαια την παρένθεση για πνευματικούς και ψυχολογικούς λόγους που έβαλε η Καναδή στις αρχές του 2022. Επέστρεψε στη Στουτγκάρδη κι έδειξε ακολούθως στη Μαδρίτη ότι νιώθει καλά…

Δε διαθέτουν πολλές τενίστριες στο tour το ρεπερτόριο της στο κορτ. Είναι δυνατή, έχει καλή αίσθηση χώρου και καταπληκτικές επαφές, χαρακτηρίζεται από ευχέρεια σε όλα τα χτυπήματα ενώ παράλληλα δε λυγίζει εύκολα υπό πίεση. Ή τουλάχιστον δε θέλει να λυγίζει. Υπό την καθοδήγηση του Σβεν Γκρούνεφελντ η Αντρεέσκου αποτελεί στο Παρίσι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις να παρακολουθήσει κανείς.

Δεν υπάρχει άλλη τενίστρια στην ιστορία του αθλήματος που έφτασε στην κατάκτηση Grand Slam, έχοντας τόσο μικρή εμπειρία όσο η Έμα Ραντουκάνου. Από το «Μεγάλο Μήλο» μέχρι την «Πόλη του Φωτός» το ταξίδι της Βρετανίδας είναι άκρως εκπαιδευτικό και ενισχύει τη διαδικασία προόδου, βελτίωσης και ωρίμανσης της. Μια διαδικασία που καλείται να κάνει καλύτερες όλες τις πλευρές της αγωνιστικής της προσωπικότητας για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε μια τόσο απαιτητική σε ενέργεια διοργάνωση όπως το Ρολάν Γκαρός σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.