Τσιτσιπάς: Το μέλλον του ανήκει… (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε με νύχια και με δόντια στον τελικό του Roland Garros 2021 απέναντι στον εκπληκτικό Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως λύγισε μετά από τέσσερις ώρες και 12 λεπτά συγκλονιστικής μάχης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν φανταστικός στο παρθενικό grand slam της καριέρας του. Έδωσε και την ψυχή του στο court, κόντρα στον Σέρβο θρύλο και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον του ανήκει.

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε για 2η φορά στην καριέρα του τον τίτλο του παρισινού event, καθώς η πρώτη ήταν το 2016. Από σήμερα, απέχει μόνο έναν τίτλο grand slam από τους Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ, οι οποίοι μετρούν από 20, ενώ έχει την ευκαιρία να τους «πιάσει» στα δύο Major τουρνουά που απομένουν για φέτος.

Άξιο αναφοράς είναι πως ο «Νόλε» είναι ο πρώτος τενίστας, στην εποχή των Όπεν και ο 3ος όλων των εποχών, που έχει κατακτήσει όλα τα Grand Slam από τουλάχιστον 2 φορές.

Το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ επιβλήθηκε του 22χρονου τενίστα με 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, μετά από μια αμφίρροπη μάχη, έναν άκρως ανταγωνιστικό αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς αλλά και όλοι οι Έλληνας πρέπει να αισθάνονται μόνο υπερηφάνεια για τα κατορθώματα του Στεφάνου και όχι απογοήτευση για το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο σετ της αναμέτρησης το Νο5 του ταμπλό ήταν απόλυτα συγκεντρωμένο στον στόχο του, έπαιξε μεθοδευμένα, είχε απάντηση στις σπουδαίες επιστροφές του Τζόκοβιτς και πήρε το προβάδισμα.

Η εξέλιξη ήταν παρόμοια και στο δεύτερο σετ του παιχνιδιού. Ο Έλληνας αθλητής έδειχνε ανίκητος, τα χτυπήματα του ήταν ποικίλα και είχαν απίστευτη δύναμη, ενώ και τα τρεξίματα του ήταν άκρως εντυπωσιακά. Κυνηγούσε με πάθος κάθε μπαλιά.

Πραγματοποίησε δύο break στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ ο ίδιος κράτησε ανέπαφο το δικό του και με αυτό τον τρόπο έκανε το 2-0, παίρνοντας ισχυρό πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.

Τότε η ποιότητα, η τεράστια θέληση και η οξυδέρκεια του Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησαν. Ο Σέρβος πρωταθλητής βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ, όμως αυτό δεν τον πτόησε. Έδειξε χαρακτήρα, διαχειρίστηκε άψογα τον αγώνα και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη κατακτώντας τα τρία επόμενα σετ.

Ο νικητής του Rolex Monte Carlo Masters και φιναλίστ του εφετινού Roland Garros από την Δευτέρα (14/6) θα βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Να σημειωθεί πως η θέση αυτή αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον 22χρονο τενίστα.

Πρέπει να αισθανόμαστε μόνο υπερηφάνεια για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα που γράφει την δική του ιστορία.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.