Νίκησε ο Ναδάλ τον Τσιτσιπά αλλά περιμένει Μεντβέντεφ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στο τελευταίο ματς του ομίλου Άντρε Άγκασι και έκανε ένα σημαντικό βήμα ώστε να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 2-1 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά στο τελευταίο ματς του ομίλου Άντρε Άγκασι και έκανε ένα σημαντικό βήμα ώστε να βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Λονδίνο.
Ο Έλληνας αθλητής πάντως, δεν είχε ιδιαίτερο άγχος στο ματς, καθώς με τις δύο νίκες που πέτυχε, είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα ημιτελικά. 

Ο Ναδάλ ακόμη και με τη νίκη δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά καθώς εξαρτάται από το τι θα γίνει στο ματς του Ζβέρεφ με τον Μεντβέντεφ. Αν ο Ρώσος επικρατήσει του Γερμανού τότε ο Ναδάλ θα περάσει ως πρώτος στην επόμενη φάση και θα βρει στον δρόμο του τον Ροτζερ Φέντερερ, αφήνοντας τον Τσιτσιπά στην δεύτερη που θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Τιμ.
Αν ο Γερμανός κερδίσει τότε ο Τσιτσιπάς θα βρεθεί στην κορυφή του ομίλου και ο Ζβέρεφ θα προκριθεί ως δεύτερος. 
Το πρώτο σετ ήταν απόλυτα μοιρασμένο ανάμεσα στους δύο αθλητές. Ο καθένας κρατούσε το σέρβις γκέιμ του και δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να κάνει όνειρα για μπρέικ. Όπως ήταν απόλυτα λογικό το πρώτο σετ οδηγήθηκε σε tie break. Εκεί ο Ναδάλ έκανε κάποια λάθη και σε συνδυασμό με κάποια καλά χτυπήματα του Στέφανου, έγινε το 7-4 μετά από μια ώρα αγώνα! 

Φυσικά ο Ναδάλ όπως ήταν αναμενόμενο, ήθελε να πιέσει, να ισοφαρίσει και να διεκδικήσει το ματς σε τρίτο σετ. Ο 33χρονος Ισπανός που μετά τη νίκη του Φέντερερ έκλεισε τη σεζόν στη θέση νούμερο ένα και μάλιστα βραβεύτηκε μετά το τέλος του ματς, πίεσε όσο περισσότερο μπορούσε τον Τσιτσιπά. Στο πέμπτο γκέιμ ο Ναδάλ πήρε ευκαιρίες για μπρέικ τις οποίες δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Στο όγδοο γκέιμ ο Ισπανός πίεσε για ακόμη μια φορά και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά για να κάνει το 5-4. Εν συνεχεία κράτησε το σερβίς του και ισοφάρισε σε 1-1!
Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ είχε 2 άσσους κανένα διπλό σφάλμα 76% στο πρώτο σερβίς, 7 winners και 4 αβίαστα λάθη.  Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 4 λάθη, 8 γουίνερς, 3 άσσους και 2 διπλά σφάλματα που ήταν αρκετά ώστε να χάσει το δεύτερο σετ.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για το νούμερο ένα στον κόσμο. Ακόμη και έτσι ήθελε νίκη του Μεντβέντεφ, ώστε να περάσει στα ημιτελικά. 
Ο 33χρονος πίεζε όμως ο Τσιτσιπάς έβρισκε σπουδαίες απαντήσεις τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο δέκατο γκέιμ για να σπάσει για δεύτερη φορά στο ματς, το σερβίς του Τσιτσιπά ο Ναδάλ. Εν συνεχεία σέρβιρε σωστά για να γράψει το 7-5 μετά από σχεδόν 2.5 ώρες αγώνα.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.