WTA Lyon: Στον τελικό του τουρνουά της Λυών η Παρκς!

Η Αλίσια Παρκς, για πρώτη φορά στην καριέρα της, εξασφάλισε την συμμετοχή της σε τελικό της WTA, στο 250αρι τουρνουά της Λυών επικρατώντας της Ζανέφκσα με 2-0 σετ!

Η Παρκς, επικράτησε με 2-0 σετ της Ζενέφσκα μετά από σχεδόν 2ώρες αγώνα, 6-3, 7-6(7-4) στο tie break και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά της Λυών, εκεί που θα αντιμετωπίσει το νούμερο 5 στον κόσμο, Καρολίν Γκαρσιά!

Η 22χρονη Αμερικανίδα, είχε εξαιρετικά στατιστικά στο σερβίς της, τουλάχιστον μέχρι και την στιγμή που έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς της Ζανέφσκα για το 5-1.
Σ΄εκείνο το σημείο, ήρθε το black out, για την νεαρή αθλήτρια, η οποία είχε σχεδόν 90% ποσοστό, στο πρώτο σερβίς. Την στιγμή που σέρβιρε με στόχο να τελειώσει το πρώτο σετ, ξεκίνησε να κάνει αρκετά λάθη και το ποσοστό της έπεσε στο 57%! Η 29χρονη αντίπαλός της εκμεταλλεύτηκε τα λάθη, πήρε μπρέικ και μείωσε σε 5-2. Εν συνεχεία κράτησε το σερβίς της για το 5-3, με την Παρκς να μετράει εκείνη τη στιγμή 13 αβίαστα λάθη, έναντι 5 της Βελγίδας.
Η Παρκς συνέχισε να μην σερβίρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάτι το οποίο έδωσε την ευκαιρία στην Ζανέφσκα να ψάξει για μπρέικ. Ωστόσο, έστω και δύσκολα κράτησε το σερβίς της και έκλεισε το πρώτο σετ μετά από 48 λεπτά με 6-4.
Η Παρκς είχε 7 άσσους, 20 Winners, 5 διπλά σφάλματα και 16 αβίαστα λάθη στο πρώτο σετ με ποσοστό στο πρώτο σερβίς 53%. Η Ζανέφκσα, είχε 1 άσσο 3 winners, 6 αβίαστα λάθη και 56% στο πρώτο σερβίς.


Στο δεύτερο σετ, η Παρκς, αν και δεν ξεκίνησε όσο καλά θα ήθελε, πήρε πολύτιμο μπρέικ για να κάνει το 3-2. Η 22χρονη στο επόμενο γκέιμ, έφτασε στο 40-0 όμως η αντίπαλός της μπόρεσε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και μετά από 34 λεπτά ισοφάρισε σε 3-3 σπάζοντας το σερβίς της Παρκς!
Η απάντηση της Αμερικανίδας, ήρθε στο καλύτερο δυνατό σημείο για να κάνει αυτή το 5-4 με μπρέικ!
Η νεαρη αθλήτρια, έφτασε στο 5-4 να έχει 2 ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς, όμως με διαδοχικά λάθη έδωσε τη δυνατότητα στην Βελγίδα να ισοφαρίσει με μπρέικ!
Η Ζανέφσκα στο 6-5 είχε δύο σετ ποιντς, τα οποία έσωσε η Παρκς για να πάει το ματς στο tie break.
Η Αμερικανίδα ήταν καλύτερη και έκανε το 7-4 μετά από 65 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό! Ολοκλήρωσε με 13 άσσους, 7 διπλά σφάλματα, 35 winners και 35 αβίαστα λάθη. Η Ζανέφσκα είχε 1 άσσο, 2 διπλά σφάλματα 11 winners 23 αβίαστα λάθη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.