Ο κουρασμένος Τσιτσιπάς λύγισε από τον Μεντβέντεφ (hls)

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ νίκησε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-5) το Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος από το «μαραθώνιο» κόντρα στο Ναδάλ.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πέτυχε την 20η νίκη του στο tour για να προκριθεί για δεύτερη φορά στην καριέρα του σε τελικό τουρνουά Grand Slam. Με ελάχιστα λάθη, τρομερό σερβίς και μεγάλη αυτοπεποίθηση ο Ρώσος κυριάρχησε του Στέφανου Τσιτσιπά που δε μπόρεσε λόγω κούρασης να ακολουθήσει το ρυθμό του αντιπάλου του. 

Το σερβίς και των δύο αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες στο παιχνίδι τους και σε αυτό στηρίχθηκαν στην αρχή του ματς μέχρι να βρουν ρυθμό και ιδέα για τις προθέσεις του αντιπάλου. 

Με το σκορ στο 2-2 και το σερβίς στα χέρια του Τσιτσιπά, ο Μεντβέντεφ αξιοποίησε το δεύτερο μπρέικ πόιντ που βρήκρ στο 5ο γκέιμ για να σπάσει το σερβίς του Έλληνα τενίστα. Αυτή η εξέλιξη αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση του πρώτου σετ, το οποίο πήγε στο Ρώσο με 6-4. 

Ο Μεντβέντεφ πίεσε το backhand του Τσιτσιπά από το οποίο πήρε 6 αβίαστα λάθη, στέλνοντας παράλληλα πολύ βαθιές μπάλες κοντά στη βασική γραμμή για να μην του επιτρέψει να βγάλει την επιθετικότητα που επιδίωκε. 

Ο Ρώσος έκανε μπρέικ πολύ νωρίς και στο 2ο σετ για να προηγηθεί με 2-1, έχοντας απάντηση σε κάθε χτύπημα του Τσιτσιπά. Μάλιστα δεν περιορίστηκε σε αυτό αλλά έκανε και δεύτερο για να βρεθείς το 5-2 πριν υπερασπιστεί το δικό του σερβίς και κάνει το 6-2 για το 2-0 σετ.

Ο Μεντβέντεφ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο σετ, με τα πέντε σετ του Τσιτσιπά κόντρα στο Ναδάλ να δείχνουν πολύ επιβαρυντικά καθώς ο Έλληνας τενίστας δε μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό που έδινε ο αντίπαλος του.

Ο Μεντβέντεφ έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του 3ου σετ και βρέθηκε στο 2-0 κρατώντας το σερβίς του και κατακτώντας πέντε διαδοχικά γκέιμ στο ματς. 

Ο Τσιτσιπάς φρέναρε το σερί του αντιπάλου του, μειώνοντας σε 2-1 και κάνοντας το πρώτο του μπρέικ, στην πρώτη ευκαιρία του στο ματς ισοφάρισε σε 3-3. 

Ο Έλληνας τενίστας έδειξε να βρίσκει τα χτυπήματα του, την ώρα που αυτά του Ρώσου ακολουθούσαν αντίθετη πορεία. 

Με το σκορ στο 5-5, ο Μεντβέντεφ έδειξε την πνευματική του αντοχή, έκανε μπρέικ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προκριθεί στον τελικό που τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, όμως έδειξε ιδιαίτερα επηρεασμένος από τις 4,5 ώρες κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.