Με μια καταιγιστική εμφάνιση, η Ελίνα Σβιτόλινα εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία της στα ημιτελικά του Australian Open.

Η Ουκρανή τενίστρια, Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ, Νο.3), την οποία συνέτριψε με 6-1, 6-2 σε μόλις 59 λεπτά, πραγματοποιώντας μία από τις πιο πειστικές εμφανίσεις της καριέρας της. Επόμενο εμπόδιο για τη Σβιτόλινα είναι η Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία, Νο.1), με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Μελβούρνης.

Αυτός θα είναι ο τέταρτος ημιτελικός Grand Slam για τη Σβιτόλινα, η οποία, παρά τις σταθερές πορείες της στα κορυφαία τουρνουά, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να φτάσει σε τελικό, ευελπιστώντας πως αυτή τη φορά μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Στον αντίποδα, η Γκοφ, που παρουσιαζόταν ως το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, έδειξε να μην βρίσκει ποτέ ρυθμό. Η απογοήτευσή της ήταν εμφανής μετά το τέλος του αγώνα, με την Αμερικανίδα να ξεσπά έντονα, χτυπώντας επανειλημμένα τη ρακέτα της στο έδαφος, εικόνα που αποτύπωσε ανάγλυφα τη βαριά βραδιά της στη Μελβούρνη.