Φιλιππούσης: «Ο Στέφανος είναι απίστευτος αθλητής»

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά ο Μαρκ Φιλιππούσης.

Ο Ελληνοαυστραλός βρίσκεται μετά το Wimbledon στο πλευρό του Έλληνα τενίστα, για τον οποίο τόνισε πως είναι ένας εξαιρετικός αθλητής.

Χαρακτηριστικά, ο Φιλιππούσης δήλωσε: «Έχει μεγάλη υποστήριξη, το είδατε χθες και σε όλα τα ματς του. Η Μελβούρνη έχει πολύ μεγάλη ελληνική κοινότητα. Έχει, όμως, και τον σεβασμό του αυστραλιανού κοινού, οι Αυστραλοί έχουν αθλητική παιδεία και τους αρέσει να βλέπουν μάχη. Ένα από τα πράγματα που κάνει ο Στεφ είναι να τα δίνει όλα στο court. Είναι φοβερός αθλητής και το έδειξε χθες. Δύο αθλητές έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος και δυστυχώς έπρεπε να υπάρχει χαμένος. Ο Σίνερ είναι εξαιρετικό παιδί, αλλά ο Στέφανος έδειξε τη σωματική και πνευματική του δύναμη και αυτό είναι που έκανε τη διαφορά στο τέλος».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι του Τσιτσιπά: «Είναι διαφορετικό να βλέπεις τα ματς του από το box. Φαίνεται, όμως, πολύ χαλαρός. Δούλεψε πολύ σκληρά στην προετοιμασία, χτυπάει καλά την μπάλα. Είναι, βέβαια, επικίνδυνοι όσοι έχουν μείνει στο ταμπλό του Australian Open, παίζουν εξαιρετικό τένις. Δεν έχει σημασία η βαθμολογική τους θέση, δε θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί σε αυτόν που θα έχει απέναντί του κάθε φορά. Επίσημα είμαι μαζί του από τότε που τελείωσε το Wimbledon. Τον γνωρίζω ολοένα και καλύτερα εντός και εκτός court, αλλά νομίζω ότι κάθε άνθρωπος ωριμάζει χρόνο με τον χρόνο, ειδικά αυτός ως τενίστας. Η εμπειρία των ημιτελικών εδώ είναι πλεονέκτημα και μπορεί να βοηθήσει στις κρίσιμες στιγμές, ειδικά στα μεγάλα courts».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παρουσία του Τσιτσιπά στο Wimbledon: «Το Wimbledon ήταν μεγάλο μάθημα για εκείνον. Έκανε κάτι που δε συνηθίζει να κάνει και έμαθε από αυτό με τον πιο σκληρό τρόπο. Προσπαθείς να πετύχεις τη νίκη και αν δεν τα καταφέρεις, πρέπει να μάθεις από την ήττα. Μια ήττα σαν αυτή μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη από νίκη. Νομίζω ότι αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση».

Τέλος, ο Φιλιππούσης δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι η ηρεμία. Είναι απίστευτος αθλητής, με σπουδαίο παιχνίδι, σπουδαίο all-around παιχνίδι. Ωστόσο, εξαιτίας της τεχνολογίας, των στατιστικών και όλων όσων συμβαίνουν στα ματς, τα ποσοστά στο σερβίς κλπ είναι πιθανό να χαθείς. Είναι σημαντικά να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όλο αυτό με ωφέλιμο τρόπο, αλλά οι παίκτες μπορεί και να ξεχάσουν να παίξουν το παιχνίδι τους. Αυτό που προσπαθώ να του περάσω είναι ότι έχεις το δικό σου πλάνο, το δικό σου παιχνίδι και από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις προσαρμογές, ανάλογα με ποιον αντιμετωπίζεις».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.