Australian Open: Έτσι πέρασε στον 3ο γύρο η Σάκκαρη

Η Αγνή Στεφάνου σχολιάζει τον αγώνα της Ελληνίδας τενίστριας κόντρα στη Σνάιντερ.

Μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίδας Diana Shnaider με 2-1 (3/6, 7/5, 6/3) η οποία στον δεύτερο γύρο του γκραν σλαμ από τα προκριματικά χωρίς να χάσει σετ. 

Στο Margaret Court Arena της Μελβούρνης η Shnaide(Νο 105) ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρώτο σετ κάνοντας μπρέικ μόλις στο δεύτερο game του ματς. 

Η Σάκκαρη έδειχνε αρκετά επιφυλακτική και περίμενε τα χτυπήματα της Ρωσίδας πιο πίσω από την baseline απο ότι συνήθως. 

Στον αγώνα με την Σάκκαρη έσωσε τρία break points στο πρώτο σετ. Ταυτόχρονα βλέποντας τη Σάκκαρη να παίζει πιο πολύ στο κέντρο και παθητικά κατάφερε να το κλείσει με 6/3. Ειδικότερα στο 5/3 άντεξε για 11 λεπτά την πίεση της Μαρίας και κατάφερε να το κερδίσει.  

Σαφώς πιο ισορροπημένη ήταν η εικόνα στο 2ο σετ. Η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της στο εναρκτήριο game και έφτασε νωρίς σε μπρέικ μόλις στο δεύτερο. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η Shnaider συνέχισε να προσπαθεί να κρατήσει ψηλά το επίπεδό της. Έγιναν μια σειρά από breaks, αλλά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδειξε αρκετά πιο έμπειρη και έκλεισε το σετ με 7/5. Σε αυτό το δεύτερο σετ η Σάκκαρη μετακίνησε περισσότερο την Shnaider στο κορτ και φάνηκε πιο υπομονετική στους κρίσιμους πόντους. 

Στο τρίτο και καθοριστικό σετ το μπρέικ για την Ελληνίδα τενίστρια ήρθε στο 2/1 και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να ρισκάρει λίγο παραπάνω και να γίνει περισσότερο επιθετική φτάνοντας τα 32 winners. Κατάφερε να το κλείσει με 6/3 στο τρίτο matchpoint. Οι δυο παράγοντες που έκριναν το ματς ήταν η εμπειρία των δυο παιχτριών και η σαφής υπέροχη της Μαρίας Σάκκαρη στη φυσική κατάσταση που οδήγησαν την Shnaider σε 53 αβίαστα λάθη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.