Μυθική ανατροπή, ιστορικός τίτλος για Ναδάλ

Ποιος να συγκριθεί μαζί του... Ο Ράφαελ Ναδάλ επέστρεψε από το 2-0 σετ του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, επικράτησε 3-2 (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5) του Ρώσου στον επικό τελικό του Australian Open και έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που φτάνει τους 21 Grand Slam τίτλους.

Ο Ισπανός θρύλος επέστρεψε μετά από πολύμηνη απουσία στο υψηλότερο επίπεδο, όμως ούτε αυτό στάθηκε εμπόδιο στο να αποδείξει για ακόμη μία φορά πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά ο μυθικός Ναδάλ κατέκτησε για δεύτερη φορά, μετά το 2009, το Australian Open και σήκωσε τον 21ο τίτλο Grand Slam στην καριέρα του, ξεπερνώντας τους θρυλικούς Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Για να τα καταφέρει, ωστόσο, χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν απέναντι στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και να κάνει μια συγκλονιστική ανατροπή (για πρώτη φορά από 2-0 σετ). Ο Ρώσος προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως κόντρα στον Ναδάλ δεν κατάφερε να κάνει ότι στον Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open, δηλαδή να του στερήσει τον 21ο τίτλο Grand Slam. Ο 35χρονος Ισπανός έδειξε πως είναι φτιαγμένος από… ατσάλι, έβγαλε χαρακτήρα και με απίστευτη ψυχραιμία έφερε… τούμπα τον τελικό, κατακτώντας τον τίτλο μετά από πέντε ώρες και 27 λεπτά με 2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ναδάλ, καθώς ο Ισπανός άργησε να βρει τα πατήματα του στο κορτ, έκανε αβίαστα λάθη και επέτρεψε στον Μεντβέντεφ να επιβάλει το παιχνίδι του. Ο Ρώσος έκανε brake στο σερβίς του Ισπανού στο 5ο και στο 7ο game και κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με σχετική άνεση (2-6), μετά από 42 λεπτά.

Ο Ναδάλ έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ και μόλις στο τέταρτο game “έσπασε” το σερβίς του Μεντβέντεφ και απέκτησε προβάδισμα, καθώς προηγήθηκε με 3-1. Με το σκορ στο 4-2 ακολούθησαν διαδοχικά break από τους δύο τενίστες και το game οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί, ο Ρώσος ήταν πιο ψύχραιμος και αποτελεσματικός, “έσπασε” τρεις φορές το σερβίς του Ράφαελ Ναδάλ και έκανε το 2-0 σετ με 5-7.

Ο Μεντβέντεφ δεν είχε αποκτήσει απλώς σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά είχε και το μομέντουμ. Παρά την αντίδραση του Ναδάλ ο Ρώσος, Νο.2 στον κόσμο, ήλεγχε το παιχνίδι και στα οκτώ πρώτα game του τρίτου σετ κράτησε το σερβίς του (4-4), όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Ο Ναδάλ έκανε break στο κατάλληλο σημείο, προηγήθηκε 5-4 και έκλεισε το σετ με 6-4, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα πετούσε… λευκή πετσέτα.

Ο κόσμος είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση, δείχνοντας την ξεκάθαρη προτίμηση του στον Ισπανό τενίστα, κάτι που έφερε πολλές φορές την αντίδραση του Μεντβέντεφ. Την ίδια στιγμή η υποστήριξη του κοινού έδινε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο και δύναμη στον Ναδάλ για να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Ισπανός, λοιπόν, μπήκε… φουριόζος στο τέταρτο σετ και μόλις στο τρίτο game έκανε brake και προηγήθηκε 2-1. Ο Μεντβέντεφ απάντησε με το ίδιο… νόμισα και ισοφάρισε σε 2-2, όμως ακολούθησε ένα ακόμη brake από τον Ναδάλ που τον έφερε στο 4-2. Ο Ισπανός ήταν ξεκάθαρο πως είχε αλλάξει επίπεδο στο παιχνίδι του και κυριαρχούσε στο κορτ. Ο Μεντβέντεφ δεν μπορούσε να ακολουθήσει και ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 2-2 σετ με 6-4.

Στο τελευταίο σετ έγινε πραγματική μάχη, με τον Ναδάλ να κάνει ένα ακόμη break και να παίρνει προβάδισμα 5-3. Ο Μεντβέντεφ πήρε πίσω το σερβίς του, ισοφάρισε σε 5-5, όμως η καρδιά του πρωταθλητή Ναδάλ μίλησε ξανά. Απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για το 6-5 και έφερε τον τελικό εκεί που δεν θα μπορούσε να τον χάσει. Ο Ισπανός σέρβιρε για την κατάκτηση του τροπαίου και αυτή τη φορά τα κατάφερε, γράφοντας ιστορία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.