Australian Open: Ο Τσιτσιπάς θέλει να πάει μακριά στη διοργάνωση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε πως έχει υψηλές βλέψεις στο φετινό αυστραλιανό όπεν.

Ο Έλληνας τενίστας δήλωσε έτοιμος, λίγο πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ενώ δε θέλησε να αναφερθεί στο θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς, τονίζοντας πως προτιμάει να μιλήσει για τένις.

Αρχικά, ο Τσιτσιπάς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: “Αισθάνομαι καλά με το χέρι και αυτό είναι ευχάριστο. Η αποθεραπεία μου είναι κοντά στο 100% και η προετοιμασία μου πάει καλά. Προπονήθηκα με καλούς παίκτες εδώ και ο καιρός είναι υπέροχος, κάτι που βοηθάει εν όψει Australian Open”.

Στη συνέχεια, τόνισε για το θέμα του Τζόκοβιτς: “Είμαι εδώ να μιλήσω για τένις, ας προχωρήσουμε παρακαλώ. Δε θα πω ψέματα. Είναι σε όλα τα ειδησεογραφικά outlets. Έχει λάβει πολλή προσοχή, πολύ κόσμος μιλάει για το θέμα. Γι’ αυτό είμαι εδώ να μιλήσω για τένις. Είναι κρίμα που δεν έχουμε μιλήσει αρκετά για τένις τις τελευταίες δύο εβδομάδες”.

Παράλληλα, ο Έλληνας τενίστας δήλωσε για την προσέγγισή του στο τουρνουά: “Είναι στην ουσία ένας μαραθώνιος και πρέπει να κοιμάσαι καλά, να τρως καλά. Είναι σημαντικά αυτά τα πράγματα όταν προσεγγίζεις ένα σλαμ. Η τακτική μου είναι η ίδια. Πάντα βλέπω μακριά. Είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, διότι μπορεί να είσαι δύο σετ κάτω και τίποτα να μην έχει τελειώσει. Η αυτοπεποίθηση είναι εκεί και ανεβαίνει τη δεύτερη εβδομάδα. Τότε είναι που μπορείς να κάνεις αξιολόγηση και να προχωρήσεις”.

Επίσης, ο Τσιτσιπάς δήλωσε: “Νομίζω ότι είμαι σχετικά νέος στο tour. Μιλούσα πριν μερικούς μήνες με τον Φελιθιάνο Λόπεθ και εκείνος νόμιζε ότι είμαι στο tour 8-10 χρόνια. Μάλλον, έχασε την αίσθηση του χρόνου, που είναι καλό γιατί αυτός είναι εδώ πολλά χρόνια. Είχα μερικά καλά χρόνια στο tour, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή. Δεν είμαι εδώ όσο ο κύριος Ζβέρεφ που ξεκίνησε στα 12 (γέλια), αλλά πλησιάζω”.

Τέλος, ο Έλληνας τενίστας τόνισε: “Οι πρώτοι γύροι είναι οι πιο δύσκολοι. Ό,τι και να ξεκινήσεις δεν ξέρεις τι μπορεί να περιμένεις. Όλοι έχουν προπονηθεί σχεδόν δύο μήνες πριν το Australian Open. Γυμνάστηκαν, άλλαξαν πράγματα. Οι περισσότεροι σκοπεύουν να αλλάξουν το παιχνίδι τους και είναι πολύ δύσκολο να παίξεις το καλύτερό σου τένις στους πρώτους γύρους”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.