Αξέχαστες στιγμές από το πρώτο τρόπαιο

Η πρώτη αγάπη λένε είναι παντοτινή… όπως και το πρώτο τρόπαιο διατηρεί πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των αθλητών. Ποιοι έζησαν τη στιγμή μέσα στο 2022;

Η πρώτη αγάπη λένε είναι παντοτινή… όπως και το πρώτο τρόπαιο διατηρεί πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά των αθλητών. Είτε έρχεται πολύ νωρίς, είτε έρχεται μετά από πολλή προσπάθεια και την επαναλαμβανόμενη απογοήτευση της άφιξης «στην πηγή χωρίς να ξεδιψάσει».

Μέσα στο 2022 που μας αφήνει, δώδεκα τενίστες κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον πρώτο τους τίτλο στην ΑΤΡ. Κατάφεραν δηλαδή να βάλουν στη σειρά νίκες, να μείνουν σωματικά, πνευματικά και ψυχολογικά δυνατοί για να πετύχουν κάτι που είναι περισσότερο δύσκολο την πρώτη φορά.

Θυμόμαστε λοιπόν τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις…

Θανάσης Κοκκινάκης

Ο 26χρονος Αυστραλός ελληνικής καταγωγής κατέκτησε το παρθενικό τρόπαιο ΑΤΡ εκεί που γεννήθηκε, στην Αδελαΐδα. Στο τέλος μιας δύσκολης διαδρομής τον περασμένο Ιανουάριο στην οποία νίκησε τον Τζον Ίσνερ, το Μαρίν Τσίλιτς, τον Αρτούρ Ρίντερνες, γονάτισε συγκινημένος και φίλησε τα…πάτρια κορτ!

Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ

Είχε χάσει οκτώ τελικούς ο 22χρονος Καναδός μέχρι εκείνον στο Ρότερνταμ κόντρα στο Στέφανο Τσιτσιπά. Στην Ολλανδία έκανε το όνειρο πραγματικότητα, όμως ακολουθήσαν άλλοι τρεις τίτλοι μέσα στο 2022 που έκλεισε με το θρίαμβο στο Davis Cup. Ο Φελίξ μεγάλωσε…

Αλεξάντερ Μπούμπλικ

Η μεγάλη στιγμή για τον 25χρονο Καζάκο, ήρθε στη νότια Γαλλία και το Μονπελιέ. Η τελευταία πράξη ήταν και η εντυπωσιακότερη, καθώς στον τελικό νίκησε το νούμερο 3 της κατάταξης τότε Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Χόλγκερ Ρουν

Σε κάποιους η αθλητική ζωή τα φέρνει πιο βολικά στην αρχή. Όπερ και εγένετο με τον 19χρονο Δανό τον Απρίλιο, ο οποίος εντυπωσίασε τον Απρίλιο στο Μόναχο όπου και κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο στο tour. Μάλιστα το έκανε χωρίς να χάσει σετ. Η εμφατική αρχή είχε συνέχεια καθώς ακολούθησαν η Στοκχόλμη, το Παρίσι και η είσοδος στο Top-10.

Λορέντσο Μουσέτι

Ο πρώτος τίτλος του 20χρονου Ιταλού έκανε υπερβολικό θόρυβο, καθώς στον τελικό του Αμβούργου νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ. Ήταν ένα συγκλονιστικό ματς διάρκειας δύο ωρών και σαράντα επτά λεπτών, με τον Μουσέτι να χάνει πέντε match-point στο δεύτερο σετ, τα οποία όμως δεν έπληξαν την αυτοπεποίθηση του στο καθοριστικό τρίτο σετ.

Τον πρώτο τους τίτλο στην ΑΤΡ επίσης γεύτηκαν μέσα στο 2022 οι Μπράντον Νακασίμα στο Σαν Ντιέγκο, Μαρκ Αντρέα Χέσλερ στη Σόφια, Φραντίσκο Τσερούντολο στο Μπάσταντ, Μαξίμ Κρεσί στο Νιούπορτ, Τιμ φαν Ριτχόφεν στο Σερτόχενμπος, Σεμπάστιαν Μπάες στο Εστορίλ, Πέδρο Μαρτίνες στο Σαν Ντιέγκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.