Ντομινίκ Τιμ, η επιστροφή!

Ο Ντομινίκ Τιμ δηλώνει ξανά παρών! Άλλοι στην θέση του θα τα είχαν παρατήσει, όμως ο Αυστριακός είναι από άλλη πάστα και τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνει ενθαρρυντικά σημάδια ανάκαμψης.

Μία διετία-«εφιάλτης». Κάτι που δεν θα ευχόταν κάποιος ούτε στον χειρότερο του εχθρό. Όλα άρχισαν στις αρχές του 2021 όταν ο τότε κάτοχος του US Open, άρχισε να αποσύρεται από το ένα τουρνουά μετά το άλλο. Ο Τιμ έδειχνε να έχει χάσει το κίνητρο του για τη νίκη, ενώ είχε επηρεαστεί σημαντικά και από τις συνθήκες που είχε δημιουργήσει ο covid-19. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, άρχισαν να έρχονται και οι τραυματισμοί. Πρώτα στο γόνατο και μετά στον δεξί καρπό. Ενδιάμεσα είχε παρθεί και η απόφαση-«σοκ» να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το γλυκό είχε πλέον «δέσει». Χωρίς κίνητρο, με σοβαρούς τραυματισμούς και με την ψυχολογία στα τάρταρα ο «Domi» ανακοίνωσε το πρόωρο τέλος της σεζόν του στα μέσα Αυγούστου. Τον Οκτώβριο του 2021 άρχισε ο Αυστριακός να πατάει ξανά στα κορτ, στο φυσικό του περιβάλλον. Μέχρι όμως να είναι έτοιμος να αγωνιστεί φτάσαμε 29 Μαρτίου του 2022 σε ένα Challenger στην Μαρβέγια….

Εννέα μήνες και επτά μέρες μετά το τελευταίο του παιχνίδι, ο Τιμ παίζει ξανά τένις. Αλλά ούτε εκεί ξεκινά να παίρνει ευχάριστη τροπή η ιστορία. Μέσα σε δύο μήνες, επτά σερί ήττες. Όλες ή τελοσπάντων σχεδόν όλες με κατεβασμένα τα χέρια. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτά τα παιχνίδια, πήρε μόλις ένα σετ!

Οι 419 μέρες και η αναγέννηση από τις… στάχτες του

Ώσπου φτάνουμε στον Ιούλιο. Στις 5 Ιουλίου ο Τιμ κερδίζει τον συμπατριώτη του, Φίλιπ Μίσολιτς στο Σάλτσμπουργκ με 2-0 και γεύεται την χαρά της νίκης μετά από 419 μέρες! Τελευταία του επιτυχία ήταν κόντρα στον Φούτσκοβιτς στην Ρώμη το Μάιο του 2021 (12/05)! Στον δεύτερο γύρο χάνει από τον Μπανίς με 2-1, όμως αυτό ουδεμία σημασία είχε. Ένας από τους καλύτερους, είχε δηλώσει ξανά παρών.

Αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Πρώτα στο Μπάσταντ της Σουηδία, όπου ο Τιμ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, προτού αποκλειστεί από τον Μπαέζ και μετά στο Γκστάαντ της Ελβετίας, όπου το άλλοτε νούμερο τρία του κόσμου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά (έχασε από τον Μπερετίνι).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 28χρόνος είχε να φτάσει σε κάποιον ημιτελικό στο τουρ από το Μάιο του 2021 όταν και τα είχε καταφέρει στη Μαδρίτη.

Πραγματικός μαχητής

«Θα συνεχίσω να προσπαθώ και να προπονούμαι για να πετύχω τους στόχους μου. Είμαι και παραμένω θετικός ότι θα τα καταφέρω. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ και στέκομαι στο κορτ χωρίς πόνο και μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω», δήλωσε πρόσφατα και αυτό από μόνο του δείχνει τι πρεσβεύει.

Οι περισσότεροι στην θέση του θα τα είχαν παρατήσει. Εκείνος όμως είναι αλλιώτικος, διαφορετικός. Είδε τον εαυτό του από το νούμερο 3 του κόσμου να πέφτει στο 352 όμως το έχει βάλει στόχο να ανέβει ξανά. Και δεν το κάνει για τα λεφτά, μόνο από τους 17 τίτλους καριέρας έχει βάλει στην τσέπη του 29 εκατομμύρια δολάρια. For the love of the game!

Εμείς δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε και να του ευχηθούμε να τα καταφέρει. Γιατί αυτές είναι ιστορίες που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.