Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς 0-2: Έκτος τίτλος στη Ρώμη για τον «αυτοκράτορα» Νόλε! (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ένα μυθικό πρώτο σετ (6-0), βρέθηκε πίσω με 5-2 στο δεύτερο, όμως είχε και εκεί λύσεις! Μέσα σε 1 ώρα και 36 λεπτά κέρδισε σε straight sets τον Στέφανο Τσιτσιπά και κατέκτησε τον έκτο του τίτλο στο τουρνουά Masters της Ρώμης, 87ο συνολικά και πρώτο μέσα στο 2022.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε πάρα πολύ στο δεύτερο σετ αλλά η ορμή, η ένταση και το πάθος του Τζόκοβιτς ήταν αξεπέραστα «εμπόδια». Ο Σέρβος ζωντανός θρύλος του τένις πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2022 και δήλωσε «παρών» ενόψει Roland Garros! Αυτός ήταν ο 87ος τίτλος του σε επίπεδο ATP σε 125 τελικούς. Νούμερα ασύλληπτα…

Ακόμη και έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου σετ, όταν προηγήθηκε με 5-2, αλλά ήταν τέτοια η θέληση και η ένταση που έβγαζε ο Τζόκοβιτς στο παιχνίδι του που ο Στέφανος σε μία μέτρια για εκείνον βραδιά δεν γινόταν να τον κερδίσει. Ο Τσιτσιπάς από αύριο (16/05) θα είναι το νούμερο 4 του κόσμου και αποχαιρετά την Ρώμη με παρακαταθήκη την συμμετοχή του σε ακόμη έναν μεγάλο τελικό. Το μέλλον του ανήκει!

Το ματς:

Καθηλωτικός Τζόκοβιτς στο πρώτο σετ. Από τους πρώτους 10 πόντους που παίχτηκαν πήρε τους 9 και έφτασε άνετα το 2-0! Στο τρίτο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έχασε αρκετές ευκαιρίες να μειώσει σε 2-1 και ο Τζόκοβιτς στο πρώτο του break point εξασφάλισε και δεύτερο μπρέικ (3-0) μέσα σε 13 αγωνιστικά λεπτά. Η συνέχεια ήταν ανάλογη! Ο Σέρβος έπαιζε πλέον με αυξημένη την αυτοπεποίθηση του, ενώ ο Τσιτσιπάς ήταν αποσβολωμένος από την απίθανη επίδοση του αντιπάλου του. Κάπως έτσι το 6-0 ήρθε μάλλον φυσιολογικά μόλις σε μισή ώρα αγώνα! Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 37 πόντους που παίχτηκαν στο πρώτο μονόπλευρο σετ, οι 27 κατέληξαν στα χέρια του «Νόλε» και μόλις 10 στον Στέφανο.

Μια εντελώς διαφορετική ιστορία το δεύτερο σετ! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με διαφορετική νοοτροπία και σκεπτικό και κυριάρχησε. Το κοινό της Ρώμης μπήκε στην εξίσωση και το πολυπόθητο μπρέικ έγινε (3-1). Η συνέχεια άνηκε στον Στεφ, με τις ελληνικές σημαίες να ανεμίζουν στην κερκίδα και τον Τσιτσιπά να παίζει εκπληκτικό τένις στο κορτ. Όμως, με το σκορ στο 5-3 και με τον Στέφανο να σερβίρει για να ισοφαρίσει τον τελικό, ο Τζόκοβιτς βρήκε απίθανες επιστροφές και έκανε το μπρέικ για το 5-4. Ο Σέρβος δεν σταμάτησε εκεί, πήρε και τρίτο γκέιμ στην σειρά, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ο Τσιτσιπάς παρά την επιστροφή του νούμερου 1 του κόσμου βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ένα καλό service game ανέκτησε προβάδισμα (6-5). Ο «Νόλε» με love game ισοφάρισε 6-6 και οδήγησε το σετ σε tie-break. Στο tie-break ο Τζόκοβιτς έκανε πρώτος mini-break αλλά ο Τσιτσιπάς το πήρε πίσω για το 5-5. Εκεί μίλησε η καρδιά του «Νόλε», ο οποίος έκλεισε το ματς στο σερβίς του Στεφ για το 7-5.

Τα σετ: 0-6, 6-7

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά του τελικού


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.