Τσιτσιπάς-Ζβέρεφ 2-1: Ανατροπάρα και έφυγε για τελικό! (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι εδώ! Δεν πτοήθηκε από την απώλεια του πρώτου σετ, πήρε τα δύο επόμενα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του ATP Masters της Ρώμης. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον αυριανό (15/05) τελικό έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς και Κάσπερ Ρουντ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε για ακόμη ένα παιχνίδι του ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα του! Για ακόμη μια φορά διαχειρίστηκε ιδανικά τις δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν κατά την διάρκεια του ημιτελικού με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και με ανατροπή έκλεισε θέση για τον αυριανό (15/05) τελικό της Ρώμης!

Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και πήρε την ρεβάνς του από το νούμερο τρία του κόσμου για την ήττα του στη Μαδρίτη την προηγουμένη εβδομάδα.

Αντίπαλος του στον τελικό θα είναι είτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε ο Κάσπερ Ρουντ.

Το ματς:

Αναγνωριστικό παιχνίδι στο ξεκίνημα του πρώτου σετ με τους δύο τενίστες να κρατούν σχετικά εύκολα το σερβίς τους έως το 3-3. Σε εκείνο το σημείο ο Ζβέρεφ έφτασε στο πολυπόθητο break point και το μετουσίωσε σε μπρέικ κάνοντας το 4-3. Αναμφίβολα το σημείο-«κλειδί» του σετ από την στιγμή που στη συνέχεια ο Γερμανός τενίστας κράτησε δις το σερβίς του χωρίς προβλήματα και έκλεισε το σετ στο 6-4.

Αποφασισμένος για την ανατροπή άρχισε το δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο του μπρέικ στην πρώτη του ευκαιρία (2-0) και στο αμέσως επόμενο γκέιμ κατόρθωσε να σώσει δύο ευκαιρίες του Ζβέρεφ για μπρέικ. Κάπως έτσι περιήλθε στο 3-0 και μπήκαν γερές βάσεις για την κατάκτηση του δεύτερου σετ. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον 23χρόνο αθλητή μας ο οποίος κυριάρχησε και παρότι έχασε δύο ευκαιρίες για νέο μπρέικ, ισοφάρισε τον ημιτελικό σε 1-1 με 6-3.

Το μομέντουμ ήταν στην πλευρά του Στέφανου και ο Έλληνας δεν το άφησε να του ξεφύγει. Έκανε το μπρέικ για το 3-2 στο πρώτο του break point στο τρίτο σετ και έφτασε δίχως προβλήματα στην κατάκτηση της νίκης κάνοντας και ένα δεύτερο μπρέικ για να κλείσει το ματς στο 6-3!

Τα σετ: 4-6, 6-3, 6-3


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.