Η εκτόξευση του Κάρλος Αλκαράθ

Το παιδί - θαύμα από τη Μούρθια έζησε το δικό του όνειρο στη Νέα Υόρκη και μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο παγκόσμια αναγνώριση και δεκάδες θέσεις στο ATP ranking, αλλά και κάμποσες χιλιάδες δολάρια.

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποτέλεσε την απόλυτη έκπληξη του φετινού US Open, καθώς στην παρθενική του εμφάνιση στο νεοϋορκέζικο Grand Slam έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του που έφτασε ως τα προημιτελικά. Και μπορεί κόντρα στον Αλιασίμ να τον… εγκατέλειψε το σώμα του, όμως ο 18χρονος Ισπανός τενίστας είχε καταφέρει ήδη να κερδίσει τις εντυπώσεις με τον θρίαμβο επί του Στέφανου Τσιτσιπά και την πρόκριση επί του έμπειρου Πίτερ Γκόζοφτσικ.

Η πορεία του στο US Open ήταν όντως μαγική κι ονειρεμένη και πολλοί δεν δίστασαν να τον χαρακτηρίσουν ως τον νέο Ράφαελ Ναδάλ. Ο ταλαντούχος Ισπανός βάδισε στα χνάρια του συμπατριώτη του, που το 2005 κατέκτησε το Roland Garros, σε ηλικία 19 ετών, στην πρώτη του συμμετοχή στο Παρίσι. Και μπορεί ο Αλκαράθ να μην έφτασε μέχρι τον τίτλο, όμως σίγουρα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Μάλιστα, τον Ιούλιο είχε καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο ATP τίτλο στην καριέρα του, στο Ουμάγκ της Κροατίας και να γίνει ο νεότερος Ισπανός τενίστας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τότε ο άνθρωπος που τον παρακίνησε να ασχοληθεί με το άθλημα, Ράφαελ Ναδάλ (με διαφορά μόλις 8 ημέρες).

Ο μαθητής του τεράστιου Χουάν Κάρλος Φερέρο μέσα σε εννέα μήνες είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται. Τον περασμένο Ιανουάριο βρισκόταν στο No.141 της παγκόσμιας κατάταξης τένις και με την ολοκλήρωση της μαγικής παρουσίας του στο US Open βρίσκεται στο No.38. Το παιδί – θαύμα από τη Μούρθια “σκαρφάλωσε” 103 θέσεις στο ATP ranking μέσα σε εννέα μήνες, ξεπερνώντας τους Ασλάν Καράτσεφ (είχε ανέβει 87 θέσεις) και του Ίλια Ιβάσκα (55 θέσεις).

Βεβαίως πέρα από την αναγνώριση και την εκτόξευση στην παγκόσμια κατάταξη, ο 18χρονος Αλκαράθ είδε να αυξάνονται κατακόρυφα και οι τραπεζικές του καταθέσεις. Με την πορεία του στο νεοϋορκέζικο Grand Slam ο Ισπανός κέρδισε 425.000 δολάρια και ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου σε κέρδη σε επαγγελματικό επίπεδο. Για την ακρίβεια μέσα στο 2021 ο Αλκαράθ έβαλε στους λογαριασμούς του 1.089.590 δολάρια ήτοι περίπου 920.000 ευρώ. Φυσικά σε αυτό το ποσό δεν συνυπολογίζεται το πιο προσοδοφόρο κομμάτι για τους επαγγελματίες αθλητές, δηλαδή οι χορηγοί, που στην περίπτωση του Ισπανού αναμένεται να εκτοξευθούν.

Το πιο ελπιδοφόρο, όμως, για τον Κάρλος Αλκαράθ και συνολικά για το τένις, είναι πως το παιδί – θαύμα από τη Μούρθια είναι μόλις στην αρχή της καριέρας του και είναι σίγουρο πως υπόσχεται μοναδικές στιγμές…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.