Τσιτσιπάς: Στους “32” του Roland Garros (vids)

Την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Roland Garros 2021 πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κερδίζοντας τον Πέδρο Μαρτίνεθ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σημείωσε την δεύτερη συνεχόμενη straight sets νίκη του στο Γαλλικό Όπεν και πήρε το εισιτήριο για τους “32” της διοργάνωσης. Θύμα του αυτή την φορά ήταν ο αξιόμαχος Πέδρο Μαρτίνεθ.

Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ επικράτησε του Ισπανού με 6-3, 6-4, 6-3, σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα που διήρκησε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε μουδιασμένα στο πρώτο σετ της αναμέτρησης και δέχθηκε πρώτος break στο 5ο game. Ωστόσο στην συνέχεια ο 22χρονος τενίστας αντέδρασε, έσπασε δύο φορές το σέρβις του αντιπάλου του (στο 6ο και το 8ο game) και πήρε το προβάδισμα στα σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ η εξέλιξη ήταν παρόμοια. Ο πρωταθλητής του Rolex Monte Carlo Masters είχε το πάνω χέρι και το Νο103 του κόσμου προσπαθούσε να αντέξει στην τεράστια πίεση που δεχόταν.

Το Νο5 του ταμπλό είχε πολύ καλό πρώτο σέρβις (14/20, 70%), αλλά και εντυπωσιακές επιστροφές. Πραγματοποίησε δύο breaks, ενώ ο ίδιος δέχθηκε μόλις ένα και έκανε το 2-0 (6-4), ελεγχόμενο τρόπο.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ του παιχνιδιού ο Έλληνας τενίστας μπήκε αποφασισμένος να κλείσει το παιχνίδι και τα κατάφερε. Έβγαλε τρεις άσσους, ενώ ήταν εκπληκτικός κοντά στο φίλε, έχοντας το απόλυτο σε κερδισμένους πόντους εκεί (7/7, 100%).

Στην επόμενη φάση του Παριζιάνικου event θα αντιμετωπίσει τον “big server” Τζόν Ίσνερ, Νο34 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Οι δύο αθλητές έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να προηγείται με 3-2 στις νίκες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.