Πρωταθλητής στη Λιόν ο Τσιτσιπάς! (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-0 σετ (6-3, 6-3) του Κάμερον Νόρις στον τελικό του Λιόν όπεν και κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας του και 3ο στη χωμάτινη επιφάνεια

Πριν από τον τελικό, ο Κάμερον Νόρι ήταν σε εξαιρετική κατάκτηση έχοντας αποκλείσει μεταξύ άλλων και τον Ντομινίκ Τιμ (Νο1 του ταμπλό) ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει το τρόπαιο!

Επιβεβαιώνοντας λοιπόν τον τίτλο του φαβορί, ο Έλληνας πρωταθλητής σε κάτι περισσότερο από μια ώρα «καθάρισε» τον Άγγλο και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο την προετοιμασία του για το Γαλλικό όπεν που ξεκινάει στις 30/5.

Το ξεκίνημα, δεν ήταν αντίστοιχο της συνέχειας της αναμέτρησης καθώς ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 0-40 στο πρώτο γκειμ του αγώνα. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε άμεσα. Το Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη ανέβασε ρυθμό επιβλήθηκε στο κορτ και με ένα μπρεικ στο σερβίς του αντιπάλου του πήρε το πρώτο σετ.

Ο τρόπος με τον οποίο έχτιζε τις επιθέσεις του ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός. Με βαθιά χτυπήματα στις γωνιές του γηπέδου ανάγκασε τον Νόρι να υποχωρήσει στο κορτ και έτσι το πεδίο ήταν ελεύθερο στο φιλέ. Εκεί, ο Στέφανος ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Όποτε επέλεγε την άνοδο στο φιλέ, σχεδόν πάντα ο πόντος κατέληγε στα χέρι του.

Κάπως έτσι, κατάφερε να κάνει και το δεύτερο μπρεικ του στο παιχνίδι που ουσιαστικά τελείωσε οριστικά τις ελπίδες του Νόρι. Εν τέλει, κάνοντας και 2ο μπρεικ στο σερβίς του Άγγλου, ο Τσιτσιπάς έκλεισε το παιχνίδι κατακτώντας τον 7ο τίτλο της καριέρας του.

Μετά το Masters του Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς κατέκτησε και το όπεν της Λιόν στη χωμάτινη περίοδο, με την ευχή όλων να πράξει το ίδιο και στο ερχόμενο Γαλλικό Όπεν. Μάλιστα, ο «Τσίτσι» βρίσκεται και πρώτος στη κατάταξη του 2021 έχοντας μετά τη σημερινή, 33 νίκες.

Από την άλλη πλευρά, ο Νόρι φεύγει για δεύτερη φορά με χαμηλά το κεφάλι από τελικό διοργάνωσης γνωρίζοντας παράλληλα και την πρώτη του ήττα από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Τα σετ : 3-6, 3-6

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.