Τσιτσιπάς: Στον τελικό της Λιόν με ανατροπή (hls)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον 5ο τελικό μέσα στο 2021 μετά την επικράτηση του απέναντι στον νεαρό Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (2-1 σετ) στο τουρνουά της Λιόν μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε τις 32 νίκες μέσα στο έτος και θα βρεθεί στον τελικό του Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon καθώς κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του μαχητικού και ταλαντούχου Ιταλού Λορέντσο Μουζέτι (Νο 88). Οι δύο τενίστες αναμετρήθηκαν για δεύτερη φορά, μετά την άνετη νίκη (6-1, 6-3) του Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο, τον περασμένο Μάρτιο. Ο Έλληνας τενίστας περιμένει αντίπαλο στον τελικο που θα προκύψει από τον νικητή της συνάντησης μεταξύ Νόρι και Κατσάνοφ.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πρώτος στο σερβίς, όμως στο 5ο game ο Μουζέτι έκανε πρώτος break, πέρασε μπροστά (3-2) και οδήγησε το πρώτο σετ. Ήταν το πρώτο break που κάνει κάποιος στον Έλληνα στο τουρνουά. Στην συνέχεια ο Ιταλός απέκτησε αυτοπεποίθηση στα χτυπήματα του και κράτησε το σερβίς του μέχρι το τέλος. Ο Τσιτσιπάς προσπάθησε να κάνει break για πρώτη φορά στο 10ο game όμως απέτυχε και έχασε για πρώτη φορά σετ στο τουρνουά (6-4).

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε και πάλι πρώτος στο σερβίς. Ο Μουζέτι ζόρισε τον Έλληνα και τον απείλησε με break μόλις στο 3ο game με τον Έλληνα τενίστα να κρατάει με δυσκολία (2-1). Ο Τσιτσιπάς επιτέλους κατόρθωσε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του κάνοντας το πρώτο του break περνώντας μπροστά με μαξιλαράκι (3-1). Με τον απόλυτο έλεγχο του σετ ο Έλληνας τενίστας χωρίς να χάσει πόντο κράτησε το σερβίς του και έβαλε γερές βάσεις για επικράτηση (4-1). Ο Μουζέτι είχε διαφορετική άποψη και αφού κράτησε το σερβίς του κατάφερε να πάρει πίσω το break και να ξαναμπεί στο σετ (4-3). Ο Τσιτσιπάς έδωσε εκ νέου την δική του απάντηση και με break έφτασε στο 5-3 και μια ανάσα από το σετ και την ισοφάριση. Στο τελευταίο κράτησε το σερβίς του και μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά ο ημιτελικός οδηγήθηκε σε 3ο και καθοριστικό σετ.

Πρώτος για πρώτη φορά στο σερβίς ο Μουζέτι και break με το καλημέρα στο 3ο σετ από τον Τσιτσιπά! (0-1). Εν συνεχεία άλλαξε εντελώς η ψυχολογία και η συμπεριφορά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ακόμα ένα break (4/7) και να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα νίκης και πρόκρισης (3-0). Τένις υψηλού επιπέδου από τον Έλληνα τενίστα και ένα ακόμα γκέιμ μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά (4-0). Ο Τσιτσιπάς με νέο break έφτασε τα 5 και μια ανάσα από τον τελικό (5-0). Το τελευταίο γκέιμ το πήρε άνετα και με 6-0 έκλεισε ραντεβού σε έναν ακόμα τελικό μέσα στο 2021.

Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης απώλεσε το πρώτο του σετ στη Λιόν, έχοντας κερδίσει ελεγχόμενα προηγουμένως τους Τόμι Πολ και Γιοσιχίτο Νισιόκα. Πιο δύσκολη ήταν η διαδρομή του Μουζέτι, βγάζοντας εκτός στον 1ο γύρο τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ και στη συνέχεια τους Σεμπάστιαν Κόρντα και Αλιάζ Μπεντενέ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.