Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 2-1: Ήττα στις λεπτομέρειες από τον «ανανεωμένο» Νόλε (hls)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εκμεταλλευόμενος τη χθεσινή διακοπή λόγω βροχής, επικράτησε 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-5) του Στέφανου Τσιτσιπά και πήρε τη πρόκριση για τα ημιτελικά του Rome Masters

Το παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα στο κεντρικό κορτ της Ρώμης αποτελεί αδιαμφισβήτητα διαφήμιση του αθλήματος. Συνεχόμενα μπρεικ, μεγάλα ράλι και πολύ πάθος σε έναν αγώνα που συνολικά διήρκεσε 3 ώρες και 16 ώρες.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης πραγματοποιήθηκε χθες με τον Στέφανο Τσιτσιπά να είχε τον απόλυτο έλεγχο και να προηγούνταν 1-0 σετ έχοντας κάνει και μπρέικ στο ξεκίνημα του δεύτερου. Ωστόσο, η συνεχόμενη βροχή στη πρωτεύουσα της Ιταλίας του χάλασε τα σχέδια και «πάγωσε» το παιχνίδι δίνοντας χρόνο στον Νόλε.

Όταν ο αγώνας ξεκίνησε και πάλι σήμερα μετά από αρκετές ώρες, ο Τζόκοβιτς ήταν «αναμενόμενος». Μακριά από τον κακό του εαυτό, ο Σέρβος στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχε καθαρό μυαλό και έπαιρνε τις σωστές αποφάσεις στο γήπεδο. Κατάφερε λοιπόν και γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και με 7-5 κατέκτησε το δεύτερο σετ φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια.

Η συνέχεια, ήταν απολαυστική. Και οι δύο παίκτες μας χάρισαν πολύ όμορφους πόντους και κυριολεκτικά κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τον νικητή. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 4-2 στο τρίτο σετ αλλά ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε σε 4-4 κάνοντας νέο… «restart» στο παιχνίδι. Βέβαια αυτό δεν ήταν το τελευταίο. Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο σημείο να σερβίρει για να πάρει το παιχνίδι αλλά το Νο1 κόσμου με περίσσια ψυχραιμία επέστρεψε και πάλι. Εν τέλη, έκλεισε τον αγώνα «σπάζοντας» αυτός το σερβίς του Τσιτσιπά και πήρε τη πρόκριση για τα ημιτελικά του ιταλικού όπεν εκεί όπου θα αντιμετωπίσει αργά το απόγευμα τον «γηπεδούχο», Σονέγκο.

Τα σετ : 4-6, 7-5, 7-5

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.