Μόντε Κάρλο Μάστερς: Στα προημιτελικά ο Τσιτσιπάς (hls)

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον Κρίστιαν Γκαρίν, ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης.

Δίνοντας σκληρή μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) του σκληροτράχηλου 24χρονου Χιλιανού, κερδίζοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο Μάστερς.

Το Νο5 του κόσμου είδε τον Γκαρίν να του βάζει δύσκολα και να μην τον αφήνει να κάνει το παιχνίδι του στο πρώτο σετ, μέχρι και το καθοριστικό το όγδοο γκέιμ.

Εκεί ο Έλληνας τενίστας κατάφερε ύστερα από 15 λεπτά (!) να «λύγισει» την αντίσταση του Χιλιανού και να κάνει το μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, για το υπέρ του 5-3. Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε να φτάσει στο 1-0 (6-3) χωρίς να χάσει πόντο στο δικό του σερβίς, «κλείνοντας» το σε 54 λεπτά, με 13-7 winners και 11-14 αβίαστα λάθη.

Το δέυτερο σετ άρχισε όπως τελείωσε και το πρώτο, με τον Έλληνα τενίστα να εκμεταλλεύεται το ψυχολογικό αβαντάζ που είχε και να κάνει μπρέικ από το πρώτο γκέιμ του αντιπάλου του. Ο Γκαρίν προσπαθούσε να κρατηθεί στο παιχνίδι με… νύχια και με δοντιά και αφού είδε τον αντίπαλό του να κρατάει το σερβίς του στο 2-0, το ίδιο έκανε και εκείνος, μειώνοντας σε 2-1.

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμενε ίδιος, με τον Τσιτσιπά να πιέζει τον Χιλιανό για νέο μπρέικ, προκειμένου να κλείσει το δεύτερο σετ δίχως απρόοπτα, τα οποία τελικά… έλαβαν χώρα, με τον Γκαρίν να παίρνει πίσω το μπρέικ του στο όγδοο γκέιμ και να ισοφαρίζει σε 4-4.

Το Νο5 του κόσμου όμως έβγαλε άμεσα αντίδραση και έκανε νέο μπρέικ στο επόμενο γκέιμ, έχοντας την ευκαιρία να κλείσει το σετ και το εισιτήριο για τα προημιτελικά στο σερβίς του. Αυτό συνέβη, με τον Έλληνα τενίστα να το παίρνει και να κερδίζει το ματς με 2-0 σετ.

Στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ο οποίος επιβλήθηκε του Λούκας Πουίγ με 2-0 σετ (6-2, 7-6).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.