Νικολαϊδης: “Το πρόβλημα δεν ήταν ο αντίπαλος”

Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης μετά την ήττα του τόνισε πως δεν απέδωσε αυτό που έπρεπε γι αυτό και δεν πέρασε...

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης μετά την ήττα του με 7-3 από τον Τούρκο Μπαχρί Τανρικουλού, στον πρώτο γύρο της κατηγορίας των +80κ. στο ταεκβοντό. Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου δεν επικαλέστηκε δικαιολογίες και αναγνώρισε ότι παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου, με συνέπεια να χάσει από έναν πολύ αξιόλογο αθλητή, που είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2004, στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία (-80κ.). «Είναι πολύ έμπειρος και γνωστός στο χώρο, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Η μόνη ιδιατερότητά του, που με έκανε να θεωρώ ότι αν παίξω καλά «τον έχω», ήταν ότι αγωνίζεται πρώτη φορά σε μεγάλους αγώνες σε αυτή την κατηγορία», επισήμανε στις δηλώσεις του ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής, που δεν θέλησε να προβάλει την (ομολογουμένως δύσκολη) κλήρωση που είχε ως δικαιολογία για την ήττα του.

«Το πρόβλημα δεν ήταν ο αντίπαλος, αλλά εγώ που δεν απέδωσα αυτό που έπρεπε», τόνισε ο Νικολαϊδης για να συνεχίσει: «Εχω ακούσει άλλα παιδιά τις προηγούμενες ημέρες που ζητούσαν συγγνώμη από τον κόσμο για την απόδοσή τους. Θεωρούσα ότι δεν πρέπει να γίνεται αυτό, γιατί ο κόσμος ξέρει ότι όλοι προσπαθούμε πάρα πολύ. Όμως, η πρώτη σκέψη μου μόλις τελείωσε ο αγώνας ήταν να πω μία συγγνώμη σε όσους απογοητεύτηκαν από τη σημερινή εμφάνιση, γιατί πολύς κόσμος πίστεψε ότι μπορώ σήμερα να έχω πορεία ανάλογη με εκείνη του Πεκίνου και της Αθήνας και δεν τα κατάφερα. Ελπίζω να είμαι λίγο τυχερός, να περάσει ο Τούρκος στον τελικό και να συνεχίσω για το χάλκινο (σ.σ. ο Τανρικουλού θα παίξει στις 5 μ.μ. ώρα Ελλάδας με τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκμίν Τσα)».

Ο 33χρονος πρωταθλητής τόνισε επίσης ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με την προετοιμασία του, αντίθετα στάθηκε στον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες. «Δεν μου έλειψε κάτι στην προετοιμασία μου. Για το γεγονός ότι έχασα σήμερα δεν φταίει η οικονομική κρίση, ούτε κανένας, παρά μόνο εγώ. Εχουμε αποδείξει με το δάσκαλο (σ.σ. εννοεί τον προπονητή του, Κωνσταντίνο Τζιδημόπουλο) ότι λέμε πάντα αλήθεια και δεν φορτώνουμε τις ευθύνες αλλού. Απλά δεν ήμουν καλός και δεν μου βγήκε το παιχνίδι. Η μόνη δικαιολογία που νιώθω ότι έχω είναι ότι δεν έκανα τις προπονήσεις και το φορμάρισμα που έπρεπε τις τελευταίες είκοσι ημέρες, εξαιτίας του τραυματισμού μου μία ημέρα πριν έρθουμε στο Λονδίνο», είπε ο Νικολαϊδης, ο οποίος θέλησε με την ευκαιρία να ευχαριστήσει το ιατρικό τιμ της ελληνικής αποστολής, που φρόντισε ώστε να ξεπεράσει έγκαιρα το πρόβλημα και να αγωνιστεί κανονικά.

Από ελληνικής πλευράς εκφράστηκαν επιφυλάξεις για το χτύπημα στο κεφάλι (αξίας τριών πόντων) που δόθηκε στον τρίτο γύρο υπέρ του Τανρικουλού, με το οποίο ουσιαστικά κρίθηκε ο αγώνας (το σκορ έγινε 5-1 στο σημείο αυτό). Μάλιστα, ζητήθηκε άμεσα η εξέταση του βίντεο από τους κριτές, οι οποίοι διατήρησαν την αρχική τους απόφαση. «Δεν ξέρω πώς φάνηκε στο ριπλέι, αλλά εγώ δεν ένιωσα καμία επαφή», σχολίασε σχετικά ο Νικολαϊδης.
 
* Για να πάει ο Ελληνας πρωταθλητής στα ρεπεσάζ και να παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο, θα πρέπει ο Τανρικουλού να νικήσει τον Κορέατη και στη συνέχεια και στον ημιτελικό. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ, στις 22:15 ώρα Ελλάδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.