Ο Ζολγκάντρι θέλει να μετάσχει με τη Βουλγαρία στο Τόκιο

Ο Ιρανός αθλητής του ταεκβοντό, Φαρζάντ Ζολγκάντρι, δήλωσε ότι σκοπεύει να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η κίνησή του δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και μοναδικό του κίνητρο είναι να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Ο Ιρανός αθλητής του ταεκβοντό, Φαρζάντ Ζολγκάντρι, δήλωσε ότι σκοπεύει να εκπροσωπήσει τη Βουλγαρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, προσθέτοντας ότι η κίνησή του δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και μοναδικό του κίνητρο είναι να βελτιώσει τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Η μετακίνηση του Ζολγκάντρι στη βαλκανική χώρα, ακολουθεί ανάλογη απόφαση της επίσης αθλήτριας του ταεκβοντό, Κίμια Αλιζαντέχ, της μοναδικής γυναίκας Ολυμπιονίκη του Ιράν, που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, να μετακομίσει στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα. Η Αλιζαντέχ δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε από τις ιρανικές αρχές ως εργαλείο προπαγάνδας.

Ο 27χρονος Ζολγκάντρι τόνισε από την πλευρά του ότι οι πιθανότητες που έχει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υψηλότερες με τη Βουλγαρία από ό,τι με το Ιράν, λόγω του μικρότερου ανταγωνισμού, και για το λόγο αυτό έκανε την κίνηση.

«Μου αρέσει το Ιράν, αυτή είναι η χώρα μου», δήλωσε μετά από μια προπόνηση με τη βουλγαρική εθνική ομάδα ταεκβοντό στη Σόφια. «Αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και θα έχω πολύ καλύτερες πιθανότητες να εκπληρώσω τα όνειρά μου αν αγωνίζομαι για τη Βουλγαρία. Το ταεκβοντό είναι εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στο Ιράν. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο αθλητές εκεί και είναι πραγματικά δύσκολο», πρόσθεσε ο Ζολγκάντρι, ο οποίος κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 στο Μεξικό και ένα χάλκινο στο πρωτάθλημα της Ασίας το 2009.

Η κίνησή του, πάντως, έχει προκαλέσει κάποια έκπληξη στο Ιράν, καθώς ο πατέρας του εργάστηκε στην ομοσπονδία ταεκβοντό του Ιράν για σχεδόν 30 χρόνια και ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας για περισσότερο από μια δεκαετία, πριν αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Ο Ζολγκάντρι, όμως, δήλωσε ότι έχει την υποστήριξη της οικογένειάς του, που παρέμεινε στο Ιράν.

Ο Σλάβι Μπινέφ, επικεφαλής της βουλγαρικής ομοσπονδίας, δήλωσε ότι είχε συνάψει συμφωνία με την ιρανική ομοσπονδία για την μετακίνηση του Ζολγκάντι. «Θα αποκτήσει τη βουλγαρική υπηκοότητα σύντομα, πιθανώς εντός δύο εβδομάδων, και ελπίζουμε πραγματικά ότι θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει ένα μετάλλιο για τη Βουλγαρία», τόνισε ο Μπίνεφ.

Ο Ζολγκάντρι, ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία των 80 κιλών, θα συμμετάσχει σε τουρνουά στη Σλοβενία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και το Βέλγιο στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τα ευρωπαϊκά προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Μιλάνο τον Απρίλιο.

«Θα ήθελα να πω ότι η μετακίνησή μου στη Βουλγαρία δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, είμαι απλώς ένας αθλητής και ήρθα εδώ γιατί θέλω να επιτύχω. Θα έλεγα ότι αυτή είναι η πιο σημαντική απόφαση που έχω πάρει ποτέ. Το έκανα επειδή το ταεκβοντό είναι η ζωή μου», είπε ο Ιρανός αθλητής, ενώ ερωτηθείς γιατί επέλεξε τη Βουλγαρία, είπε ότι είχε επισκεφθεί πολλές χώρες στην Ευρώπη, αλλά έκρινε ότι η Βουλγαρία του φάνηκε τέλεια για να εκπληρώσει τους στόχους του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.