Θρίαμβος της Ρωσίας στη συγχρονισμένη κολύμβηση

Η Ρωσία ήταν, για ακόμη μια φορά, η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην συγχρονισμένη κολύμβηση των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ομαδικό όσο και στο ντουέτο.

Η Ρωσία ήταν, για ακόμη μια φορά, η μεγάλη πρωταγωνίστρια στην συγχρονισμένη κολύμβηση των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στο ομαδικό όσο και στο ντουέτο. Ετσι πιστοποίησε ότι παραμένει η υπερδύναμη του αθλήματος, αφού είναι η μόνιμη νικήτρια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ μέχρι σήμερα και στα δύο αγωνίσματα. Το ασημένιο μετάλλιο στο ντουέτο κατέκτησε η Ισπανία με οριακή διαφορά, μόλις 0.30 βαθμούς, από την Κίνα που περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο. Αλλά οι Κινέζες πήραν την «εκδίκηση» τους στο ομαδικό, όπου πήραν το ασημένιο μετάλλιο αφήνοντας στην τρίτη θέση τις Ισπανίδες.
Από ελληνικής πλευράς το ντουέτο των Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος όπου κατετάγησαν όγδοες με συνολική συγκομιδή 178.560 βαθμούς, 89.360 στο ελεύθερο και 89.200 στο τεχνικό πρόγραμμα. Η θέση αυτή είναι η υψηλότερη που έχει πάρει η Ελλάδα στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης.
Τα μετάλλια της συγχρονισμένης κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου:
NTOYETO
=======
1. Νατάλια Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα (Ρωσία)                197.100
2. Ονα Καρμπονέλ Βαγιεστέρο/Αντρέα Φουέντες Φάτσε (Ισπανία)  192.900
3. Χουάνγκ Σουετσέν/Ου Λιου (Κίνα)                           192.870
 
ΟΜΑΔΙΚΟ
=======
1. Ρωσία       197.030
2. Κίνα        194.010
3. Ισπανία     193.120


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας