Πανταζής: Οι ατυχίες, ο Τσιάμης και οι φιλοδοξίες της χρονιάς

Οι στόχοι του Έλληνα αθλητή.

Η συνέντευξή του στον ΣΕΓΑΣ:

Ο Ανδρέας Πανταζής ήταν δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα του Σαββατοκύριακου, αφού στη διάρκεια των Διασυλλογικών Αγώνων κατάφερε να “προσγειωθεί” στα 16,86 μ. στο τριπλούν και να γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος της χρονιάς στην κατηγορία Κ23.


Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού, παρά τον σοβαρό τραυματισμού του Δεκεμβρίου και την περιπέτεια με τον covid-19 τον Φεβρουάριο, κατάφερε όχι μόνο να επανέλθει, αλλά να βρεθεί από νωρίς σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

“Ο αγώνας στο Διασυλλογικό πήγε απρόσμενα καλά. Όλα τα άλματα ήταν πολύ πάνω από το ατομικό μου ρεκόρ. Έπαιξε μεγάλο ρόλο ότι και ο Δημήτρης Τσιάμης ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα του και έκανε 17,21 μ. (3,0) και είπα στον εαυτό μου πρέπει να κάνω κι εγώ κάτι καλό. Μιλούσαμε με τα μάτια στο ενδιάμεσο των προσπαθειών. Ήταν σαν να ξύπνησε ο ένας τον άλλο. Το πρώτο μου άλμα ήταν 16,39 μ., έπειτα έκανα 16,86 μ., 16,67 μ. και 16,74 μέτρα. Όλες ήταν μεγάλες προσπάθειες και αυτό έχει μεγάλη σημασία για εμένα. Γενικά αν στη διάρκεια του αγώνα έχω συναγωνισμό με βοήθεια να πηγαίνω καλύτερα”, είπε ο νεαρός άλτης.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε για τον Πανταζή με έναν σοβαρό τραυματισμό στη διάρκεια της προπόνησης με τα βάρη, όπου έκοψε τον τένοντα του αντίχειρα, καθώς και τον τρικέφαλο του χεριού. “Ήταν τρομερή η ψυχολογία μου μετά το σοβαρό ατύχημα του Δεκεμβρίου. Δεν έχω διαχειριστεί με καλύτερο τρόπο, άλλη κατάσταση στη ζωή μου. Είπα στον εαυτό μου, πως δεν θα με ρίξει αυτό που έγινε και δεν με έριξε. Γύρισα πολύ γρήγορα, παρότι δεν ήμουν έτοιμος έκανα και κάποιους αγώνες στο κλειστό. Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου και προχωρήσαμε και σε κάποιες αλλαγές μετά τον κλειστό, που έφεραν αποτέλεσμα. Γενικά με τον προπονητή μου έχουμε πολύ καλή επαφή και συνεργασία”, συμπλήρωσε.

Ο Πανταζής τον χειμώνα του 2020, λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, σημείωσε 16,26 μ. στον κλειστό και έδειξε πως ήταν έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Η πορεία της σεζόν δεν του επέτρεψε να κάνει αυτό που θα μπορούσε, το οποίο ήρθε τελικά περίπου ένα χρόνο μετά, το περασμένο Σάββατο.


“Εκεί που πίστευα πως ήρθε η στιγμή για άλματα στα 16,50 μ. με 16,60 μ., η σεζόν ξεκίνησε με ακόμη καλύτερες προσπάθειες. Θεωρώ πως μπορούν να έρθουν ακόμη μεγαλύτερα άλματα, ακόμη και στα 17,00 μ, που είναι το απόλυτο φράγμα για κάθε τριπλουνίστα. Ωστόσο το ζητούμενο για εμένα είναι να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις ανάλογες με αυτές του Διασυλλογικού”, είπε.

Ο 21χρονος σήμερα αθλητής είχε την πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση το 2015 στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, ενώ τις χρονιές που ακολούθησαν συμμετείχε σε όλα τα κορυφαία γεγονότα της κατηγορίας του, με αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019, που αναδείχθηκε “χάλκινος” πρωταθλητής Ευρώπης Κ20. “Πάντα κυνηγούσα να είμαι μέλος της εθνικής ομάδας. Ωστόσο το γεγονός ότι το καταφέρνω από μικρή ηλικία δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Γενικά έχω μάθει να διαχειρίζομαι το άγχος και προφανώς σε αυτό έχει βοηθήσει και η συμμετοχή μου σε τέτοιες διοργανώσεις από μικρή ηλικία. Γενικά δουλεύω για να πετύχω τους στόχους μου, χωρίς να έχω στο μυαλό μου πως πρέπει να ικανοποιήσω τις προσδοκίες των άλλων”.

Ο Δημήτρης Τσιάμης βρίσκεται στο προσκήνιο του αγωνίσματος παραπάνω από μια δεκαετία. Για τον Πανταζή, ο Τσιάμης υπήρξε η φιγούρα του κορυφαίου Έλληνα τριπλουνίστα. “Όταν ήμουν μικρός ρώτησα να μάθω ποιος είναι ο καλύτερος στο τριπλούν και μου είπαν ο Τσιάμης. Παρακολουθούσα τους αγώνες του και ήθελα πάρα πολύ να τον γνωρίσω. Η πορεία του Τσιάμη έπαιξε σημαντικό ρόλο για εμένα. Και ο ίδιος ο Τσιάμης παίζει και σήμερα σημαντικό ρόλο, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση και με βοηθάει πάρα πολύ. Γενικά μου αρέσει πολύ να συναναστρέφομαι με αθλητές που έχουν διαγράψει μια πορεία στον αθλητισμό. Κατά την προετοιμασία μας στην Καλαμάτα είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Λούη Τσάτουμα.

Νομίζω από τις κουβέντες κι έπειτα ξεκόλλησα πάρα πολύ. Γύρισα στην Αθήνα κι ένιωθα πολύ διαφορετικός”, συμπλήρωσε ο Πανταζής, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους του για το 2021: “Ο στόχος της χρονιάς είναι δίχως αμφιβολία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο ελπίζω να πάνε όλα καλά και να διεξαχθεί. Από εκεί και πέρα αν προκύψει η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι μια πολύ ευχάριστο. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι το Ευρωπαϊκό. Εκεί θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να διεκδικήσω τη διάκριση”.

Ο Ανδρέας Πανταζής με το 16,86 μ. έγινε ο έκτος Ελληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα, ο κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23 και ο δεύτερος Ευρωπαίος σε επίπεδο Ανδρών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.