Στους «μεγάλους» του στίβου η εθνική ομάδα

Την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η εθνική ομάδα στίβου, μετά τους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Παγκρήτιο Στάδιο» το Σαββατοκύριακο.

Την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε η εθνική ομάδα στίβου, μετά τους αγώνες που διεξήχθησαν στο «Παγκρήτιο Στάδιο» το Σαββατοκύριακο. Με τρεις πρωτιές, στη σημερινή δεύτερη ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων, από τους Κώστα Φιλιππίδη (επί κοντώ), Κώστα Δουβαλίδη (110μ εμπόδια) και Λυκούργο Τσάκωνα (200μ.), η ελληνική ομάδα πήρε την 2η θέση στη γενική κατάταξη, πίσω από την Τσεχία και μπροστά από την Ολλανδία, που κατετάγη τρίτη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε την αρχή σήμερα, καθώς στα 110μ. εμπόδια πήρε την πρώτη θέση με 13.58΄΄. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ στον κλειστό, Κώστας Φιλιππίδης έδωσε μεγάλη μάχη με τον Πολωνό Γιαν Κουντλίτσκα και κατάφερε να βελτιώσει τη φετινή του επίδοση ξεπερνώντας τα 5.80μ. Το νταμπλ στα σπριντ συμπλήρωσε ο Λυκούργος Τσάκωνας που τερμάτισε πρώτος στο 200άρι με χρόνο 20.44.

Το κοινό στο στάδιο του Ηρακλείου ξεσήκωσε η Κρητικιά, Μαρία Μπελιμπασάκη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε την 2η θέση στα 200μ. πίσω από την κορυφαία αθλήτρια για το 2014 στην Ευρώπη, την Ολλανδέζα, Ντάφνι Σκίπερς. Ο χρόνος της Μπελιμπασάκη ήταν 23.44 και της νικήτριας 22.45.

Πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα έδωσαν ακόμη, ο Δημήτρης Τσιάμης στο τριπλούν με άλμα στα 16.14μ και η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος με 6.43μ. Η Ηλιάνα Κοροσίδου ήταν τρίτη στη σφυροβολία με 62.37μ, όπως και η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος με 1.85μ.
Στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, τη σκυταλοδρομία 4Χ400μ. ανδρών, ο Περικλής Ιακωβάκης πήρε τη σκυτάλη στο τέλος για λογαριασμό της εθνικής ομάδας, με το κοινό να τον αποθεώνει για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.