Μίλτος Τεντόγλου: “Θα ήταν πιο τίμιο να ήμουν δεύτερος” (vid+pics)

Στην Ελλάδα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (05/08) ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκος, Μίλτος Τεντόγλου. Θερμή υποδοχή στο «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Μίλτος Τεντόγλου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Τόκιο και επέστρεψε στην Αθήνα με το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος, δοξάζοντας την Ελλάδα στο μήκος. Μιλώντας για όσα έγιναν στο Τόκιο επανέλαβε ότι ο Ετσεβερία ήταν σε καλύτερη μέρα και ενδεχομένως να δικαιούταν εκείνος την πρώτη θέση.

Το χαμόγελο δεν έφυγε στιγμή από τα χείλη του Μίλτου κατά την άφιξη του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρά την πολύωρη πτήση ή μάλλον τις πτήσεις (άλλαξε αεροπλάνο στη Βιέννη).

Εκτός από την οικογένεια του, η οποία τον περίμενε να τον αποθεώσει με τον δικό της τρόπο, στο αθηναϊκό αεροδρόμιο βρέθηκαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πηδώντας 8.41 στο τελευταίο του άλμα, κάνοντας μία επική ανατροπή (από την 4η θέση στην 1η μέσα σε ένα άλμα).

Δείτε αναλυτικά τί δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που στήθηκε:

Για την εφετινή εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων:
«Ήταν λίγο περίεργα φέτος λόγω του Covid. Τόσο το ταξίδι όσο και η διαμονή μας εκεί ήταν τελείως διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Έχω πάει σε πολλούς αγώνες και συμμετείχα και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς, άρα ήξερα πώς να κινηθώ και η διοργάνωση. Νομίζω το διαχειρίστηκα καλά. Ακολούθησα το πλάνο που είχαμε κάνει»


Για το ποιος αθλητής είναι το πρότυπό του:
«Το πρότυπό μου είναι ο Ιβάν Πεντρόσο από την Κούβα»

Για τη δήλωση ότι ο Ετσεβαρία άξιζε να πάρει τη νίκη και ότι εκείνος ήταν τυχερός:
«Απλά ήμουν ειλικρινής. Το πιστεύω ότι όντως είναι καλύτερος αθλητής από εμένα, για αυτό και το είπα. Στον αγώνα ήταν καλύτερος απλά έτυχε, αλλά θα ήμουν δεύτερος άξια. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα και θα ήταν πολύ τίμιο».

Για το γεγονός ότι βρίσκει τα μεγάλα άλματα στο τέλος:
«Στον αγώνα απ’ ότι έχω καταλάβει αντιδρώ πολύ καλά και στην πίεση. Μάλλον κάτι κάνει ο οργανισμός μου μόνος του. Πολλές φορές μου έχει συμβεί αυτό και να κατακτήσω ένα μετάλλιο στις τελευταίες προσπάθειες. Μία φορά μου έχει τύχει να πηδήξω καλά στις πρώτες προσπάθειες και να νικήσω. Αυτό ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τόρουν που είχα το πόδι μου. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για εμένα όμως ήταν η τελευταία. Για αυτό και πήδηξα τόσο καλά μάλλον. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνω. Απλά συγκεντρώνομαι και σκέφτομαι τι να κάνω».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου και εάν έχει αλλάξει κάτι στον τρόπο που σκέφτεται:
«Όχι, αλλά γελάω με αυτά τα αστεία που λένε για μένα και έχω δει στο διαδίκτυο».

Για το εάν θα φορέσει ξανά γυαλιά ηλίου:
«Δεν τα φοράω. Ποτέ ξανά».

Για το τι του είπε ο Πομάσκι πριν τον τελικό:
«Ο Πομάσκι με είδε καλά στο ζέσταμα και μου είπε απλά να τρέξω τη φόρα καλά και να την πάω λίγο πίσω. Στην αρχή δεν την εκτέλεσα καλά. Μετά μέσα στον αγώνα το βρήκα στο τέλος»

Για το εάν έχει σκεφτεί τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Στο Παρίσι ελπίζω να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο»

Για το τι χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο:
«Χρειάζεται ταλέντο, σκληρή δουλειά, επιμονή, θυσίες και αφοσίωση σε αυτό που κάνει. Μπορεί για να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζονται τέσσερα χρόνια. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις σε αυτό το διάστημα καθόλου. Δύσκολο θα ανακάμψεις. Χρειάζεται αποφασιστικότητα μέσα στον αγώνα και αυτοπεποίθηση»

ΠΗΓΗ: In Time Sports
ΠΗΓΗ: In Time Sports
ΠΗΓΗ: In Time Sports
ΠΗΓΗ: In Time Sports
ΠΗΓΗ: In Time Sports


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

Δείτε Επίσης