Τη δική της ιστορία γράφει η Κανάεβα

Η πρώτη γυμνάστρια με δύο χρυσά μετάλλια στην ιστορία του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από σήμερα η Εβγκενία Κανάεβα.

Η πρώτη γυμνάστρια με δύο χρυσά μετάλλια στην ιστορία του σύνθετου ατομικού της ρυθμικής γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι από σήμερα η Εβγκενία Κανάεβα. Η Ρωσίδα γυμνάστρια, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Λονδίνο -όπως στο Πεκίνο- συγκεντρώνοντας 116.900 βαθμούς στον τελικό προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις στο βρετανικό κοινό στην εκτέλεση και των τεσσάρων προγραμμάτων της. Οι κριτές βαθμολόγησαν το… φαινόμενο της ρυθμικής γυμναστικής με 29.350 βαθμούς στο στεφάνι, 29.200 στην μπάλα, 29.450 στις κορίνες και 28.900 στην κορδέλα.

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ρυθμικής γυμναστικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες (από το 1984 στο Λος Άντζελες) που μια αθλήτρια κατακτά δύο φορές χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και μάλιστα διαδοχικές. Παράλληλα, η Κανάεβα χάρισε στη Ρωσία και το τέταρτο διαδοχικό χρυσό στο συγκεκριμένο αγώνισμα, αφού από το 2000 στο Σίδνεϊ όταν η Γιούλια Μπαρσικόβα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το σύνθετο ατομικό είναι… ρωσική υπόθεση. Η Ρωσίδα Αλίνα Καμπάεβα ήταν η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, το 2004.

Σε συνδυασμό με το αργυρό μετάλλιο σήμερα της επίσης Ρωσίδας, Ντάρια Ντμιτρίεβα, (114.500 βαθμούς), η Ρωσία καυχιέται για διπλή εκπροσώπηση στο βάθρο για τρίτη φορά στην ιστορία του αθλήματος σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004, η Αλίνα Καμπάεβα κατέκτησε το χρυσό και η συμπατριώτισσά της Ιρίνα Τσατσινα το ασημένιο. Το 2000 στο Σίδνεϊ σε ρωσικά χέρια κατέληξαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο, με τη Γιούλια Μπαρσικόβα να είναι 1η και η μετέπειτα «χρυσή» στην Αθήνα, Αλίνα Καμπάεβα να είναι 3η!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.