Champions League: Με Ματαρό ο Ολυμπιακός, με Οριζόντε Κατάνια η Γλυφάδα

Το δυσκολότερο δυνατό αντίπαλο επιφύλαξε για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Champions League γυναικών στην υδατοσφαίριση.

Οι «ερυθρόλευκες» θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την πολύ ενισχυμένη και εξαιρετικά φιλόδοξη Ματαρό, με το πρώτο ματς στον Πειραιά, στις 11 Φεβρουαρίου, και τη ρεβάνς δύο εβδομάδες αργότερα (25/2) στην Ισπανία.

Η Ματαρό τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης, μπροστά από την περσινή φιναλίστ Σαμπαντέλ, την οποία νίκησε 12-11 στο μεταξύ τους παιχνίδι. Διαθέτει στις τάξεις της μία από τις καλύτερες πολίστριες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, την αρχηγό της εθνικής Ουγγαρίας Ρίτα Κέστελι, η οποία στο περσινό final-4 -ως παίκτρια της Ουίπεστ- είχε πετύχει εννέα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι διεθνείς Ολλανδές Σιμόνε Φαν ντε Κράατς και Βίβιαν Σέβενιχ, η Ιταλίδα Σίλβια Αβένιο, η πολύπειρη Ισπανίδα Αννι Εσπάρ και η διεθνής τερματοφύλακας Μαρία Ελενα Σάντσεθ συγκροτούν ένα πολύ ισχυρό σύνολο, που είναι βέβαιο ότι θα προβάλει σθεναρή αντίσταση στον επί διετία πρωταθλητή Ευρώπης.

Η Γλυφάδα, από την πλευρά της, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την πολυνίκη του θεσμού, Οριζόντε Κατάνια, η οποία πέρασε ως πρώτη από τον 1ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας, που αναζητά την επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2008, όταν κατέκτησε τον όγδοο και τελευταίο ως τώρα τίτλο της, διαθέτει στις τάξεις της αρκετές διεθνείς παίκτριες (Παλμιέρι, Μπετίνι, Μαρλέτα, Βιακάβα, Γκαλιάρντι) και ενισχύεται επιπλέον με την Αμερικανίδα Αλις Ουίλιαμς και την Αυστραλή Μπρόντε Χάλιγκαν. Ο πρώτος αγώνας του ΑΝΟΓ με την Οριζόντε θα γίνει επί ελληνικού εδάφους και η ρεβάνς στην Κατάνια.

Συνοπτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών στο Champions League γυναικών:

ΓΛΥΦΑΔΑ-Οριζόντε Κατάνια (Ιταλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ματαρό (Ισπανία)

Σαμπαντέλ (Ισπανία)-Ρόμα (Ιταλία)

Μεντιτεράνι (Ισπανία)-Ντουναουιβάρος (Ουγγαρία)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.