Champions League Πόλο: Νέα νίκη για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στην πρώτη "φούσκα" του Α΄ ομίλου του Champions League υδατοσφαίρισης, καθώς επικράτησε 13-9 της γερμανικής Σπαντάου, στην Όστια της Ιταλίας.

Ένα επιμέρους σκορ 7-1, από τα τέλη του πρώτου οκταλέπτου ως το φινάλε του ημιχρόνου, έδωσε το… πάνω χέρι στους πρωταθλητές Ελλάδας, που κράτησαν το προβάδισμα ως το φινάλε.

Όπως ακριβώς και στο χθεσινό (14/12) ματς με την Ορτίτζια, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ξεκίνησε νωθρά και βρέθηκε να χάνει 2-0 και 3-1, δεχόμενη γκολ από περιφερειακά σουτ.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε βγάζοντας πιο έξω την άμυνά του και κατάφερε να ισοφαρίσει (3-3), με τον Κάκαρη να κερδίζει αποβολή δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου και τον Γενηδουνιά να “εκτελεί” άμεσα.

Το δεύτερο οκτάλεπτο δεν άρχισε καλά για τους “ερυθρόλευκους”, καθώς ο Σκουμπάκης χρεώθηκε πολύ γρήγορα με δεύτερη ποινή, ενώ ο Ντάουμπε νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Μπάκσα.

Όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν ρυθμό, με απόλυτη επιτυχία στον παίκτη παραπάνω (4/4 στο πρώτο ημίχρονο), πέτυχαν και δύο γκολ στην κόντρα και ξέφυγαν 8-4, με τη γερμανική ομάδα να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό στη συνέχεια, αλλά κράτησε διαφορά ασφαλείας, έχοντας και λίγη βοήθεια από την τύχη (οι Γερμανοί είχαν δύο δοκάρια στην ίδια επίθεση με παίκτη παραπάνω κι άλλο ένα σε πέναλτι του Χόλοντ).

Τα γκολ των Σκουμπάκη και Πρέκα από την περιφέρεια ανέβασαν τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5), λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά η Σπαντάου μείωσε σε 10-8, 5΄11΄΄ πριν τη λήξη.

Ένας “κεραυνός” του Ίρβινγκ και κάποιες επιπολαιότητες των Γερμανών στην επίθεση απέτρεψαν περαιτέρω… εκπλήξεις για τους “ερυθρόλευκους”, που πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο στην Όστια και αύριο (16/12, 18:45) θα παλέψουν για την υπέρβαση απέναντι στην πολύ δυνατή Γιουγκ Ντουμπρόβνικ.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σπαντάου): 3-3, 1-5, 2-2, 3-3

Διαιτητές: Μπερισβίλι (Γεωργία), Μαργκέτα (Σλοβενία)

Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΝΤΑΟΥ (Πέταρ Κοβάσεβιτς): Μπάκσα, Σονταντιέ, Χίλεν, Τσάγκαλι, Ζόβιτς, Γιούνγκλινγκ 1, Στρέλετσκι, Ντέντοβιτς 1, Σταμ, Χόλοντ 4, Ρέστοβιτς 3, Πιέσιβατς, Σβάιμερ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 3, Πρέκας 1, Δερβίσης 1, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Καπότσης 2, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 2, Γαλανόπουλος
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.