Βουλιαγμένη: Στη Βουδαπέστη για το μεγάλο ραντεβού με την Όρβοσι

Τη σπουδαία φετινή ευρωπαϊκή πορεία της θα προσπαθήσει να συνεχίσει η Βουλιαγμένη αύριο (3/4, 17:30 ώρα Ελλάδας) στη Βουδαπέστη, όπου αντιμετωπίζει την Όρβοσι, στον πρώτο ημιτελικό του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση.

Τη σπουδαία φετινή ευρωπαϊκή πορεία της θα προσπαθήσει να συνεχίσει η Βουλιαγμένη αύριο (3/4, 17:30 ώρα Ελλάδας) στη Βουδαπέστη, όπου αντιμετωπίζει την Όρβοσι, στον πρώτο ημιτελικό του Euro Cup ανδρών στην υδατοσφαίριση. Μετά τη δραματική, αλλά και θριαμβευτική πρόκριση στην προηγούμενη φάση επί της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, που προκάλεσε αίσθηση στο ευρωπαϊκό πόλο, καθώς οι Κροάτες θεωρούνταν από τα φαβορί της διοργάνωσης, ο ΝΟΒ έχει μπροστά του ακόμη μία πολύ δύσκολη αποστολή. Στόχος, η πρόκριση της ανδρικής ομάδας σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, για τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997 και τον χαμένο τελικό του LEN Trophy το 2004.

Όπως και στις δύο προηγούμενες φάσεις, με τη Νόβι Μπέογκραντ και τη Μλάντοστ, η Βουλιαγμένη θα δώσει τον πρώτο αγώνα εκτός έδρας και τη ρεβάνς στην Αθήνα, το επόμενο Σάββατο (10/4). Επί της ουσίας, η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν κυνηγά στη Βουδαπέστη ένα αποτέλεσμα που, είτε θα της δώσει προβάδισμα (όπως στους “16”, όταν απέσπασε ισοπαλία 7-7 στο Βελιγράδι), είτε θα τη διατηρήσει “ζωντανή” στη μάχη της πρόκρισης (όπως στα προημιτελικά, όταν ηττήθηκε 11-10 στο Ζάγκρεμπ και στη ρεβάνς πήρε την πρόκριση στα πέναλτι).

Την αποστολή της Βουλιαγμένης για τη Βουδαπέστη απαρτίζουν οι Μπάσιτς, Αφρουδάκης, Μυλωνάκης, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης, Τρούλος, Γούβης, Τζωρτζάτος, Ανδρεάδης, Λόζινα, Κουρούβανης, Αλαφραγκής, Χαλυβόπουλος, Βλάσσης.

Ο ΝΟΒ αντιμετώπισε την Όρβοσι και τον περασμένο Νοέμβριο (15/11), πάλι στην ουγγρική πρωτεύουσα, στα προκριματικά του Champions League. Εκείνο το παιχνίδι δεν είχε σημασία, καθώς οι δύο ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί και απλώς διεκδικούσαν την τρίτη θέση του προκριματικού τουρνουά, την οποία πήραν οι Μαγυάροι, επικρατώντας με 11-7. Μία νίκη που ελάχιστη παρηγοριά πρόσφερε στην Όρβοσι, η οποία ήθελε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του τουρνουά, εξαιτίας μίας εντελώς απροσδόκητης ήττας από τη σαφώς υποδεέστερη Τεράσα.

Η Όρβοσι είναι μία ομάδα που πρωταγωνίστησε στο ουγγρικό και το ευρωπαϊκό πόλο τη δεκαετία του 1970, διάστημα στο οποίο κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης, επτά πρωταθλήματα και δύο κύπελλα. Ακολούθησε μία μακρά περίοδος παρακμής, αλλά τα τελευταία χρόνια η OSC έχει επιστρέψει δυναμικά, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εγχώριες διοργανώσεις και καταγράφοντας συμμετοχές στο Champions League, χωρίς πάντως να έχει καταφέρει να περάσει στην τελική φάση. Το 2019 έφτασε ξανά ως τα ημιτελικά του Euro Cup, αλλά έπεσε θύμα έκπληξης και αποκλείστηκε από τη Γιάντραν Χέρτσεγκ Νόβι.

Φέτος η Όρβοσι διαθέτει ένα αμιγώς ουγγρικό ρόστερ, στο οποίο ξεχωρίζουν οι διεθνείς Κρίστιαν Μάνχερτς, Μπάλαζ Έρντελι, Γκέργκελι Μπούριαν και Έρικ Μπούντσουχ και οι πολύ έμπειροι Μπάλαζ Χάραι, Φέρεντς Σάλαμον και Μάρτον Τοτ, με προπονητή τον μέχρι πριν λίγα χρόνια διεθνή Ντάνιελ Βάργκα. Στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας (το οποίο δεν διακόπηκε ποτέ) η αντίπαλος της Βουλιαγμένης βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 65 βαθμούς σε 24 αγώνες, μπροστά από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φερεντσβάρος του Γιάννη Φουντούλη και πίσω μόνο από την Τσόλνοκι. Προέρχεται, μάλιστα, από ισοπαλία 15-15 στο ντέρμπι κορυφής με την Τσόλνοκι, η οποία ισοφάρισε με γιολ του Φιλίποβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο Euro Cup, η Όρβοσι πήρε εύκολα την πρώτη θέση στον 3ο προκριματικό όμιλο, στη συνέχεια απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τη γαλλική Πεΐ Ντ΄Ε και στα προημιτελικά ξεπέρασε σχετικά άνετα το εμπόδιο της Σαμπαντέλ (νίκησε 17-11 στη Βουδαπέστη και έχασε 12-10 στην Ισπανία).

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Ισπανός Χαβιέρ Μπουτς και ο Σέρβος Βόγιν Πουτνίκοβιτς.

Στον άλλο ημιτελικό, η Τσόλνοκι, η οποία, μετά τον αποκλεισμό της Μλάντοστ θεωρείται το μεγάλο φαβορί του Euro Cup, αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα, με το πρώτο ματς να διεξάγεται αύριο (3/4) στο Βελιγράδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.