Ολυμπιακός: Θα ταράξει τα νερά με Μπελχαντά; (video)

Η πρόταση του Μαροκινού σταρ βρίσκεται ήδη σε ερυθρόλευκα χέρια και η περίπτωσή του μόνο... αδιαφορία δεν προκαλεί. Ο Διονύσης Στρούμπος γράφει για την συγκυρία που μπορεί να τον φέρει στο λιμάνι.

Εδώ και τρεις μέρες το όνομα του Γιουνές Μπελχαντά φιγουράρει στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, προκαλώντας… ταραχή στους οπαδούς της ομάδας του μεγάλου λιμανιού. 

Ο Μαροκινός είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που όχι απλά βρίσκονται στο “πάνω ράφι“, αλλά από εκείνους που κάνουν τη διαφορά

Σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν αγωνίστηκε ήταν εκ των πρωταγωνιστών της. 

Εντυπωσιακός με την μπάλα στα πόδια, από εκείνους που “αναγκάζουν” τον κόσμο να σηκωθεί από τη θέση του, ποδοσφαιριστής που χαρίζει απλόχερα θέαμα, το οποίο το συνδυάζει μοναδικά με την ουσία που στην περίπτωσή του μοιράζεται με εξαιρετική ακρίβεια σε γκολ και ασίστ

Πρόταση υπάρχει και μελετάται προσεκτικά…

Το… “επεισοδιακό” διαζύγιο με την Γαλατασαράι, το οποίο θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες, αφήνει τον Μπελχαντά ελεύθερο να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει, χωρίς εκείνη να έχει το έξτρα βάρος των χρημάτων προς την ομάδα. 
Αυτό είναι ένα τεράστιο συν στην περίπτωση του Ολυμπιακού. Η ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά και οι παρουσία στην ομάδα των Ελ Αραμπί και Χασάν βοηθούν με τον δικό τους τρόπο. 

Πάμε όμως να δούμε γιατί και πώς “τινάχτηκαν¨ στον αέρα οι σχέσεις του Μαροκινού σταρ με την “Τσιμ Μπομ”. 

Ο Γιουνές Μπελχαντά είναι μία από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία της Τουρκικής ομάδας, αφού δαπάνησε 10εκ ευρώ για να τον πάρει από τη Ντιναμό Κιέβου, ενώ στον ίδιο έδινε 3.35εκ ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 13.4εκ ευρώ για το 4ετές συμβόλαιό του. 
Μόνο οι Φαλκάο και Φεγκουλί είχαν μεγαλύτερες ετήσιες απολαβές από τον Μπελχαντά στην Γαλατά, ενώ σε θέμα μεταγραφής μόλις για τρεις είχε δαπανήσει περισσότερα χρήματα η τουρκική ομάδα. Για τον Βραζιλιάνο επιθετικό Μάριο Ζαρντέλ (17 εκατ. ευρώ), για τον επίσης επιθετικό Εμπάιγ Ντιαν (13 εκατ. ευρώ) και τον ερυθρόλευκο ακραίο επιθετικό, με τη μορφή δανεισμού από την PSV, Μπρούμα για τον οποίο επίσης είχε δαπανήσει 13εκ ευρώ. 

Το “επεισοδιακό διαζύγιο” με την “Τσιμ Μπομ” 

Η Γαλατά στις 10 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι λύνει μονομερώς το συμβόλαιο του Μπελχαντά προκαλώντας σοκ στον κόσμο της ομάδας ο οποίος αντέδρασε πολύ έντονα μέσω των social media, έχοντας στο στόχαστρό του τη διοίκηση της ομάδας. 
Οι Τούρκοι ανέφεραν στην επίσημή ανακοίνωσή τους πως ακύρωσαν τη συμφωνία τους με τον Μαροκινό, με δική του υπαιτιότητα.

Ο λόγος;

Αυτό ίσως να ήταν κι ο λόγος που προκλήθηκε τέτοια έντονη αντίδραση και από τον κόσμο. Σε συνέντευξή του στο BEIN Sports ο Μπελχαντά έκανε σκληρή κριτική στη διοίκηση της ομάδας πως έχει εγκαταλείψει το γήπεδο Türk Telekom Arena, με αποτέλεσμα ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε άθλια κατάσταση δυσκολεύοντας τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και βάζοντας τους σε κίνδυνο τραυματισμού. Δηλώσεις που έγιναν μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σίβασπορ (2-2) για το πρωτάθλημα.

Όπως ήταν λογικό ο Μαροκινός, το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί και οι δικηγόροι του δεν έμεναν με σταυρωμένα χέρια, έχουν ήδη εκκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης των χρημάτων που δικαιούται ο παίκτης βάση συμβόλαια, ενώ έχουν προσφύγει και στην FIFA

Η πρόταση στον Ολυμπιακό και το…τσεκ

Ο Ολυμπιακός είναι πλέον στην ελίτ των ομάδων με τους αντζέντηδες να τον έχουν πάντα στην λίστα τους για πολύ καλές περιπτώσεις όπως είναι αυτή του Γιουνές Μπλεχαντά. 

Από τη στιγμή που η Γαλατά επέλεξε αυτόν τον δρόμο και πέρα από τα δικαστικά, οι εκπρόσωποι του παίκτης έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εύρεσης της κατάλληλης ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του ο σπουδαίος Μαροκινός μέσος. 
Μία από τις ομάδες που ήδη έχει σταλεί ως πρόταση ο παίκτης είναι ο Ολυμπιακός και όπως είναι λογικό οι άνθρωποι που πήρα στα χέρια τους την συγκεκριμένη πρόταση δεν την έβαλαν στο συρτάρι αλλά την έστειλαν στον… πάνω, πάνω όροφο των αποφάσεων ώστε να μην χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. 
Το όνομα του Μπελχαντά είναι ήδη στις πρώτες θέσεις της λίστας που έχει στα χέρια του ο Πέδρο Μαρτίνς ο οποίος βέβαια δεν θα έλεγε “όχι” σε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή. 

Όλα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν πως ο παίκτης προβάρει τα ερυθρόλευκα, αλλά πως είναι μία περίπτωση… ουρανοκατέβατη, όπως εκείνη του Ντανιέλ Ποντένσε, που οι συγκυρίες τον έφεραν στο λιμάνι. Το ίδιο έχει γίνει και στην περίπτωση του Μαροκινού και μένει να δούμε αν οι ερυθρόλευκοι προχωρήσουν την υπόθεση (που φτηνή δεν είναι παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει ομάδα με απαιτήσεις οικονομικές) και αν τελικά οι δύο πλευρές έρθουν σε επίσημες επαφές. Στην Τουρκία βέβαια το θέμα το έχουν πάει ένα βήμα πιο πέρα γράφοντας πως ο Ολυμπιακός ήδη πρότεινε στον Μπελχαντά συμβόλαιο δύο ετών με τον Μαροκινό να δελεάζεται από την πρόταση αυτή, χωρίς όμως να αναφέρεται ποσό. Σε άλλα μέσα πάντως έχουν προσθέσει και ποσό κάνοντας λόγο για πρόταση του Ολυμπιακού ύψους 2.2εκ ευρώ τον χρόνο για διετές συμβόλαιο. Ποσό που ικανοποιεί τον παίκτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ

Ο Γιουνές Μπελχαντά συνολικά έχει 416 συμμετοχές με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί, έχει σκοράρει 67 γκολ κι έχει δώσει 69 ασίστ. 

Με την Μονπελιέ την οποία μαζί με τον Ζιρού την οδήγησε στην ιστορική κατάκτηση του τίτλου το 2012 (του μοναδικού στην ιστορία της) έπαιξε 144 αγώνες, σκόραρε 29 γκολ και μοίρασε 19 αίστ. 
Με την Γαλατά έπαιξε 131 αγώνες έχοντας 22 γκολ και 26 ασίστ, ενώ στη Ντιναμό έπαιξε 88 παιχνίδια, είχε 11 γκολ και 16 ασιστ. 

Αν τελικά ο Ολυμπιακός, αρχικά, κινηθεί για την απόκτηση του παίκτη και εν συνεχεία υπάρξει συμφωνία ο κόσμος των Πρωταθλητών Ελλάδας θα δουν… ωραία σκηνικά, όπως αυτά που ακολουθούν στα παρακάτω βίντεο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.