Ζαμπά: “Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ ήταν αγχωτική για μένα…”

Ο Λεό Ζαμπά, που συνεχίζει ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στη Βάσκο Ντα Γκάμα, μίλησε σε βραζιλιάνικο ΜΜΕ για την περιπέτεια υγείας που πέρασε στην Ελλάδα

Ο Λεό Ζαμπά έκανε την περασμένη Τετάρτη (7/4) το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βάσκο ντα Γκάμα σε αγώνα Κυπέλλου στη Βραζιλία, στη νίκη με σκορ 2-1 επί της Τομπένσε. Αυτομάτως, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που ανήκει στον ΠΑΟΚ και παίζει ως δανεικός στην ομάδα της πατρίδας του, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βραζιλιάνικο ΜΜΕ και δημοσιεύεται σήμερα (9/4) μίλησε για τον τραυματισμό και την περιπέτεια υγείας που πέρασε στην Ελλάδα, αλλά και για την τωρινή του κατάσταση.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Ο πατέρας μου μού έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε ότι έκλαιγε όταν με είδε να παίζω. Αυτό που πέρασα τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν πολύ δύσκολο. Πέρασα δέκα νύκτες ξαπλωμένος στο κρεβάτι, δεν μπορούσα καν να δω το φως, δεν άγγιξα το κινητό μου. Δεν μπορούσα να κουνηθώ για πέντε ημέρες, επειδή δεν άντεχα το φως κι όλο αυτό ήταν εξαιτίας ενός μικροβίου. Δεν ζήτησα να παίξω ξανά μπάλα, αλλά να περπατήσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό, επειδή πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Η τελευταία φορά που έπαιξα ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ακόμη και το στομάχι μου με ενοχλούσε, δεδομένου ότι για καιρό δεν είχα μία ρουτίνα, που έχει κάθε παίκτης. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στη Βάσκο, όλοι με υποδέχθηκαν πολύ καλά. Είναι σαν να μεγάλωσα εδώ. Έπαιξα για λίγα λεπτά, αλλά ήταν σημαντικό για μένα. Ήταν σαν να έπαιξα 90 λεπτά”, δήλωσε αρχικά ο παίκτης, γεμάτος συναισθηματική φόρτιση.

Και συνέχισε: “Πέρασε καιρός από τότε που έκανα αυτό που μου δίνει χαρά. Φανταστείτε έναν πατέρα και μία μητέρα που βλέπουν το γιο τους να μην μπορεί να κάνει τίποτα. Ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα δεν έχουν μεγαλύτερη σημασία. Έκλαψα και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, γονάτισα και ευχαρίστησα το Θεό επειδή ήταν μία δύσκολη περίοδος. Μίλησα με τη σύντροφό μου, που με στηρίζει.

Θέλω να κάνω σταθερά βήματα. Έπαιξα οκτώ λεπτά στο ντεμπούτο μου και το ιδανικό είναι να παίζω σιγά-σιγά περισσότερο. Τα πηγαίνω καλά και στις προπονήσεις. Αισθάνομαι καλά κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αυτή στιγμή, στόχος μου είναι η άνοδος με τη Βάσκο. Το συμβόλαιό μου θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβρη και μετά θα πρέπει να παλέψω με τους Έλληνες για να με αφήσουν να παίξω στην πρώτη κατηγορία με τη Βάσκο (γελάει). Αυτό είναι το όνειρό μου”.

Ο Ζαμπά εξήγησε στη συνέντευξη που έδωσε τι ακριβώς πέρασε και γιατί. Είπε: “Ήταν ένα νοσοκομειακό μικρόβιο που κόλλησα, αλλά τα συμπτώματα βγήκαν δύο μήνες μετά. Έκανα την επέμβαση στις 21 του Νοέμβρη το 2019. Όλα ήταν ήρεμα κι επρόκειτο να επιστρέψω σε τρεις μήνες. Στους δύο μήνες, ήμουν στην πισίνα χωρίς να έχω κανέναν πόνο, τίποτα. Η αποθεραπεία ήταν καλή και μου είπαν την Τετάρτη ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσω και πρόγραμμα στο γήπεδο. Την Πέμπτη, ξύπνησα και ευτυχώς είχα μία κυρία που έκανε δουλειές στο σπίτι μου. Ήξερε τα πάντα. Εκείνο το βράδυ έμεινε μέχρι αργά στο σπίτι. Είπαμε καληνύχτα, κοιμήθηκα και ξύπνησα την επόμενη ημέρα με έναν έντονο πόνο. Οπότε ήξερε τι έγινε. Όταν έφτασα στο γήπεδο, με ρώτησαν οι άνθρωποι της ομάδας τι έγινε, τι έκανα. Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ήμουν στο κρεβάτι με ενέσεις. Δε θέλω καν να το θυμάμαι. Πήγα στο νοσοκομείο, με 40 πυρετό κι η κατάσταση μετά έγινε περίπλοκη”.

Συνέχισε ο Ζαμπά, λέγοντας: “Είπα στη μητέρα μου ότι πονούσα πολύ κι ήταν απελπισμένη. Την ημέρα που την πήρα, έπρεπε να μπω στο χειρουργείο για το γόνατό μου και να αφαιρέσω το υγρό. Μου είπε ότι θα έρθει στην Ελλάδα με τον αδερφό μου αμέσως. Μετά, είχα το πόδι μου ακινητοποιημένο για ένα μήνα. Έχασα επτά κιλά. Η μητέρα μου έμεινε μαζί μου, ακριβώς στο ξεκίνημα της πανδημίας.

Το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν τον Σεπτέμβρη του 2020 και μετά κάτι έγινε και δεν έπαιξα ξανά. Από τότε, ήθελα να πάω σε μία ομάδα δανεικός για να πάρω φρέσκο αέρα και να παίξω ξανά, αλλά έκανα προπονήσεις κι έπαιξα σε μερικά φιλικά. Έμεινα εκτός για καιρό, αλλά τον Μάιο μπήκα στις προπονήσεις και έπαιξα ξανά. Έκανα προετοιμασία, έπαιξα και 90 λεπτά σε ένα φιλικό. Αισθανόμουν καλά, όχι στο 100%, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα. Μετά, έπαιξα στο παιχνίδι με την Μπεσίκτας. Κερδίσαμε και ήταν το πρώτο μου παιχνίδι μετά από οκτώ μήνες. Την επόμενη εβδομάδα, είχαμε αγώνα στο πρωτάθλημα. Υπήρξε μία αλλαγή στο ιατρικό τιμ κι ο γιατρός μου είπε ότι θα έπρεπε να γίνει νέα επέμβαση. Του είπα: “Για ποιο λόγο να χειρουργηθώ, αφού δε νιώθω πόνο και δεν αισθάνομαι τίποτα στο γόνατό μου; Οπότε τότε αισθάνθηκα άσχημα. Μετά, πήγα στην Πορτογαλία να δω τον dr. Νορόνια, έναν ειδικό που δουλεύει με παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Μου είπε ότι δε χρειαζόταν επέμβαση, αλλά απλά έπρεπε να δυναμώσω και να παίξω ποδόσφαιρο. “Θα δυναμώσεις, παίζοντας και μέσα από την προπόνηση”, μου είπε. Τον Δεκέμβρη πήγα στη Βραζιλία σε έναν ακόμη γιατρό, τον dr. Χοακίν Γκράβα και μου έδωσε την ίδια απάντηση. Πήγα και σε άλλους γιατρούς κι όλοι μου είπαν ότι δε χρειαζόταν επέμβαση. Οπότε, η κατάσταση στον ΠΑΟΚ ήταν αγχωτική για μένα”.

Για να καταλήξει: “Αν σκεφτόμουν απλά το οικονομικό κομμάτι, θα μπορούσα να μείνω στην Ελλάδα, που ήταν πολύ ωραία η πόλη όπου ζούσα, αλλά και ο κόσμος. Με πλήρωναν στην ώρα μου, αλλά ποτέ δεν ήθελα να καθίσω πάνω στο συμβόλαιό μου. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2023 και πάντα προσπαθούσα να παίξω ποδόσφαιρο, που είναι αυτό που μου δίνει χαρά. Για αυτό και πάντα έλεγα ότι θέλω καθαρό αέρα, ένα νέο περιβάλλον και νέα πράγματα. Και δόξα τω Θεό, ήρθα στη Βάσκο!”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.