Premier League: Οι πιο περίεργες μεταγραφές Αργεντινών (pic+vid)

Η δύο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή, μία χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο, μας έχει χαρίσει παίκτες  που μας έκαναν να λατρέψουμε το άθλημα.

Η δύο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αργεντινή, μία χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο, μας έχει χαρίσει παίκτες  που μας έκαναν να λατρέψουμε το άθλημα. Μαραντόνα, Μέσι, Πασαρέλα, Ζανέτι, Μπατιστούτα, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και άλλοι πολλοί σε έναν μακροσκελή κατάλογο γητευτών της μπάλας.
Θεωρητικά λοιπόν η απόκτηση κάποιου ποιοτικού Αργεντινού, εξασφαλίζει σίγουρη διαδρομή προς την επιτυχία. Όχι πάντα όμως… Στην Premier League, με αυτά που έχει πετύχει ο Σέρχιο Αγουέρο, υπερκάλυψε με ηχηρό τρόπο, οποιονδήποτε άλλον συμπατριώτη του που έπαιξε σε αυτό το κορυφαίο πρωτάθλημα. Άλλωστε πολλοί από αυτούς δεν είχαν την ανάλογη επιτυχία με τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι. Επίσης η ιστορία τους στη «μαγική» Premier League, είχε ενδιαφέρον και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα.

ΑΝΤΡΕΣ ΝΤ΄ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ
Τον Ιανουάριο του 2016, η Πόρτσμουθ, βρισκόταν σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση, κοντά στη διακεκαυμένη ζώνη και ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Χάρι Ρέντναπ έδωσε το σύνθημα «Να κάνουμε μεταγραφές». Όπερ και εγένετο. Ήρθαν εννιά νέοι παίκτες και ένας από αυτούς ήταν ο Αντρές Ντ΄Αλεσάντρο. Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την U20 της Αργεντινής, με χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και με μία «γεμάτη» τριετία στη Βόλφσμπουργκ.

Τον απέκτησε ως δανεικό από τη γερμανική ομάδα και έδειξε αμέσως τη μεγάλη του ποιότητα. Έπαιξε σε 13 ματς πρωταθλήματος (1 γκολ-1 ασίστ) και βοήθησε την Πόρτσμουθ να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Δεν ήταν όμως «ερωτευμένος» με το αγγλικό ποδόσφαιρο και παρά την προσπάθεια του Ρέντναπ να τον μεταπείσει, εκείνος προτίμησε την Primera Division και τη Σαραγόσα.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ-ΧΑΒΙΕΡ ΜΑΣΤΣΕΡΑΝΟ 
 Στη λίστα με τις πιο περίεργες μεταγραφές Αργεντινών, μπορεί να υπάρχει μόνο ένας νικητής. Ή για την ακρίβεια δύο….
Το καλοκαίρι του 2006, η Γουέστ Χαμ συνδέθηκε με την απόκτηση δύο κορυφαίων ταλέντων της Αργεντινής. Τον Τέβες και τον Μαστσεράνο. Οι δύο τους ως συμπαίκτες την προηγούμενη σεζόν στην Κορίνθιανς κατέκτησαν το Campeonato Brasileiro και στα 22 τους χρόνια ήταν βασικοί με την Εθνική Αργεντινής. Ο Μαστσεράνο είχε κερδίσει το πρωτάθλημα στην Αργεντινή με την Ρίβερ Πλείτ, ο Τέβες είχε κατακτήσει το Copa Libertadores με τη Μπόκα.

Η Γουέστ Χαμ λοιπόν βρέθηκε στο επίκεντρο, θέλοντας να αποκτήσει και τους δύο. Φαινόταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Τελικά και οι δύο ανακοινώθηκαν τον Αύγουστο του 2006. Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα και με μόλις πέντε εμφανίσεις στην Premier League, ο Μαστσεράνο δόθηκε δανεικός στη Λίβερπουλ, αλλά ο Τέβες έμεινε και με 7 τέρματα σε 26 αγώνες, βοήθησε τους Λονδρέζους να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο Τέβες μετακόμισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνο το καλοκαίρι μετά από παρατεταμένες διαπραγματεύσεις και πολλή ίντριγκα, αλλά το έπος στο Γουέστ Χαμ δεν τελείωσε εκεί!

Η αγγλική ομάδα κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των κανόνων ιδιοκτησίας τρίτων, επειδή ουσιαστικά χρησιμοποιήθηκε ως «κάλυψη» από τους πραγματικούς «ιδιοκτήτες» του Τέβες, την εταιρεία MSI της Kia Joorabchian. Τελικά αντί για αφαίρεση βαθμών που θα κρατούσε στην κατηγορία τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ , επιβλήθηκε πρόστιμο 5,5 εκατομμυρίων λιρών στη Γουέστ Χαμ. Η Γουέστ Χαμ κατέληξε να πληρώσει 20 εκατομμύρια λίρες στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για τον «πόνο» που υπέστη, σε μια εξωδικαστική διευθέτηση.

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ
Ένας πραγματικός «θρύλος» της Ίντερ και του ποδοσφαίρου της Αργεντινής. Με τους «νερατζούρι» είχε κερδίσει τα πάντα. 15 συνολικά τρόπαια, μεταξύ αυτών, το ιστορικό τρέμπλ το 2010. Προηγουμένως είχε κερδίσει άλλους 4 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το καλοκαίρι του 2014 που τελείωσε το συμβόλαιο του με την Ίντερ, δε δέχτηκε καμία προσφορά για να παραμείνει στους Μιλανέζους και ως ελεύθερος, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στη Λέστερ. Πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις, με 5 γκολ σε 31 εμφανίσεις στην Premier League και αποδεικνύεται καταλυτικός παράγοντας στην παραμονή των «αλεπούδων» στην κατηγορία.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν προς τη δύση της καριέρας του, είχε ακόμη υψηλές φιλοδοξίες και στις 21 Ιουλίου του 2015 ανακοινώθηκε ότι στον Καμπιάσο είχε προσφερθεί νέο συμβόλαιο από τον σύλλογο, αλλά απέρριψε την πρόταση, αποχωρώντας από την Λέστερ. Ευτυχώς γιατί είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε για τα επόμενα δύο χρόνια στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπου πρόσθεσε άλλα δύο πρωταθλήματα (σερί) στην πλούσια τροπαιοθήκη του. 

ΛΙΟΝΕΛ ΣΚΑΛΟΝΙ
Συμπαίκτης με τον Καμπιάσο στην U20 όταν το 1997 η Αργεντινή, αναδείχτηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 1997. Μετά από 8,5 χρόνια στη Λα Κορούνια που συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση του μοναδικού της πρωταθλήματος το 2000, ο Σκαλόνι μετακόμισε στη Γουέστ Χαμ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών τον Ιανουάριο του 2006, ως δανεικός από την ομάδα της Γαλικίας. Παρέμεινε μόλις ένα εξάμηνο στην Αγγλία, φτάνοντας κοντά στην κατάκτηση του Kυπέλλου, αλλά απώλεσε το τρόπαιο στα πέναλτι από τη Λίβερπουλ. Το καλοκαίρι η Λα Κορούνια τον άφησε ελεύθερο την 1η Σεπτεμβρίου του 2006 μαζί με τον Ντιέγκο Τριστάν, μια μέρα μετά το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχαν περιορισμοί για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, δύο εβδομάδες αργότερα η Σκαλόνι υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους στη Σανταντέρ. 

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΦΟΥΕΡΤΕΣ 
Τον Αύγουστο του 1999, μετά από έναν τρίμηνο σκληρών διαπραγματεύσεων, η Ντέρμπι του Ντιν Σμιθ, ξόδεψε ένα μεγάλο ποσό (2,3 εκ. λίρες), για να τον αποκτήσει από την Κολόν Σάντα Φε. Το ξεκίνημα του ήταν ελπιδοφόρο με δύο γκολ. Πέτυχε το νικητήριο απέναντι στην Έβερτον  για το πρωτάθλημα και άλλο ένα στο Λιγκ Καπ με τη Σουόνσι. Η Ντέρμπι πίστεψε ότι βρήκε έναν ικανότατο σκόρερ. Τρεις μήνες αργότερα, οι ελπίδες της διαλύθηκαν. Κατά την επιστροφή του Αργεντινού από προετοιμασία στην Πορτογαλία, του απαγορεύτηκε να εισέλθει στη χώρα, καθώς στο ιταλικό διαβατήριο που είχε χρησιμοποιήσει κατά την μεταγραφή του στη Ντέρμπι, είχε γίνει πλαστογραφία!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.