ΠΑΣ Γιάννινα: Το GPS του Γιαννίκη (pics)

Με τη σεζόν να προχωράει ο ΠΑΣ Γιάννινα παραμένει με συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα που είχε δείξει από το πρώτο του -χωρίς υπερβολή- παιχνίδι τον προηγούμενο Σεπτέμβριο

Ο Καρτάλης το καλοκαίρι του 2019 πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα από την Τσβίκαου, ομάδα Γ’ Γερμανίας. Ο Εραμούσπε και ο Μπρένερ το καλοκαίρι του 2020 από την Ατλέτικο Μπελγράνο Β’ Αργεντινής. Ο Πίρσμαν έπαιζε στη Χαποέλ Τελ Αβίβ και ο Ελευθεριάδης εμφανίστηκε και πάλι σε επίπεδο SL μετά από 10 χρόνια. Ο Μιλιντσεάνου έπαιζε στο ελβετικό Πρωτάθλημα με τη Βαντούζ του Λιχτενστάιν και παλιότερα έπαιζε και στη Μάλτα. 

Είναι δεδομένο ότι τούτη η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ανέβασε επί σκηνής μονάδες. Ανέβασε όμως ένα σύνολο που ανέδειξε τις μονάδες του. Με πλάνο, με σχέδιο, με GPS προγραμματισμένο από τον 41χρονο, Αργύρη Γιαννίκη. 

Ο ΠΑΣ δεν συστήθηκε από πριν αλλά σύστησε τα συστατικά του παιχνίδι με παιχνίδι.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Χωρίς υπερβολή το είχε δείξει από την αρχή. Ήταν 27 Σεπτεμβρίου 2020, Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-2. Ο ΠΑΣ έπαιζε ξανά σε επίσημο παιχνίδι μετά από 8 μήνες μετά την επιστροφή της από τη SL2.

Προηγήθηκε στο ημίχρονο 0-2, ο Αρης ισοφάρισε στο β’ μέρος. Πίσω -και πέρα- από το αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρο. Ο ΠΑΣ είχε νέο αγωνιστικό “κουστούμι”. 

Η προηγούμενη σεζόν της SL2 δεν ήταν μόνο της ανόδου. Αποδείχτηκε και μια περίοδος που έδωσε την ευκαιρία στον Γιαννίκη να γνωρίσει τους παίκτες, να σχηματίσει κορμό και να παγιώσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. Ακόμη κι όταν το -σχεδόν- μόνιμο για τα πολλά παιχνίδια 4-4-2 έγινε 4-2-3-1.

Ετσι, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε και πάλι στη SL1 ήταν έτοιμος και ανταγωνιστικός

Ας πάρουμε π.χ. τα παιχνίδια με τις ομάδες των play off. Με τον πρόσφατο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, έδωσε συνολικά μέχρι τώρα (σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο) 15 παιχνίδια.

Ο απολογισμός: Πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες, πέντε ήττες.

Κι από τις πέντε ήττες, οι δύο ήταν στο τέλος. Εχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (σε παιχνίδι που είχε προηγηθεί στο ημίχρονο) με 2-1, με το γκολ του Ελ Καντουρί στο 88’. Και έχασε (1-0) από τον Ολυμπιακό στο “Γ.Καραϊσκάκης” με γκολ του Χασάν στο 90’. 

Νίκησε: Τρεις φορές τον Παναθηναϊκό, δύο για το Κύπελλο (με το εντός έδρας παιχνίδι στο Αγρίνιο) και μία για το Πρωτάθλημα, Νίκησε μία φορά την ΑΕΚ (στο ΟΑΚΑ) και μία τον Αστέρα, στην Τρίπολη. 

Οι ισοπαλίες: Δύο με τον Άρη, δύο με τον Ολυμπιακό (δύο στους “Ζωσιμάδες” μία για το Πρωτάθλημα και μία για το Κύπελλο) και μία με τον Αστέρα Τρίπολης στους “Ζωσιμάδες”. 

Έχασε: Δύο φορές από τον ΠΑΟΚ (το εντός έδρας παιχνίδι είχε γίνει στο Περιστέρι), μία από την ΑΕΚ (στους “Ζωσιμάδες”), μία από τον Ολυμπιακό και μία από τον Παναθηναϊκό, για το Πρωτάθλημα, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. 

Επίσης: Σε αυτά τα 15 παιχνίδια, σκόραρε στα 10. 

Το ευφάνταστο, μοναδικό, πανό για τον Γιαννίκη στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έδειχνε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το ότι ο κόσμος –που ξέρει να αναγνωρίζει– δίνει σε αυτούς που προσπαθούν τη δική του αποδοχή. Και τούτο είναι ένα βραβείο ανεκτίμητο. Το χειροκρότημα σε αυτόν που ανεβαίνει στη σκηνή. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.