Μπακάκης: “Αυτή την Εθνική θα βλέπετε από εδώ και πέρα”

Πεπεισμένος ότι η βελτιωμένη έκδοση της Εθνικής ομάδας στα δύο τελευταία ματς θα συνεχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μπακάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Πεπεισμένος ότι η βελτιωμένη έκδοση της Εθνικής ομάδας στα δύο τελευταία ματς θα συνεχίσει να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο Μιχάλης Μπακάκης μιλώντας στο Sport24 Radio.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν είναι το πραγματικό πρόσωπο της Εθνικής αυτό που είδαμε στα δύο τελευταία ματς με Ιταλία και Βοσνία: “Σίγουρα θα είναι το πρόσωπο που θα βλέπετε από εδώ και πέρα, διότι ο προπονητής έχει περάσει μια δική του φιλοσοφία, η οποία αρέσει σε όλους τους ποδοσφαιριστές και έχουμε την όρεξη να το βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή μπάλας, όχι να παίζουμε άμυνα συνέχεια, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε μόλις χάνουμε την μπάλα να την ξανακερδίζουμε, θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Όσο περνούν τα παιχνίδια, θα είναι καλύτερα. Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί όλα τα παιδιά ανυπομονούν να ξανάρθει η κλήση της Εθνικής και να αποδείξουμε ότι η βαθμολογική μας θέση μπορεί να βελτιωθεί”.

Για τη μετάβαση από το ένα παιχνίδι στο άλλο, που στο ένα χρειαζόταν να παίξει άμυνα (Ιταλία) και στο άλλο να παίξει επιθετικά (Βοσνία): “Οταν έχεις στην επίθεση που πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πρέπει να παίξουν και άμυνα, μπορείς να τα καταφέρεις. Όταν πας στην Ιταλία με ένα σύστημα και πρέπει να κάνεις αυτά που θέλει ο προπονητής, είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε. Όταν μετά από τρεις ημέρες έχεις ματς με άλλες ιδιαιτερότητες, πρέπει να βγάλεις πάλι τις αρετές που έχεις. Η Εθνική έχει παίκτες, που μπορούν να κάνουν τα πάντα, να σκοράρουν και να είναι δημιουργικοί. Το έδειξε. Κι έχουμε πολλά περιθώρια για να παίξουμε καλύτερα”.

Για το γεγονός ότι οι επιτυχίες στο παρελθόν ήρθαν με συγκεκριμένη συνταγή, ενώ ο Φαν Σιπ προσπαθεί να παίξει με διαφορετικό τρόπο: “Στα δύο παιχνίδια όπως είδατε, δεν δεχτήκαμε πολλές φάσεις, κάτι που ήθελε και ο προπονητής. Τώρα έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην επιθετική γραμμή από ό,τι παλιότερα. Τώρα, βέβαια, οι ομάδες πετυχαίνουν πράγματα όταν καταφέρνουν να ανταποκρίνονται στο αμυντικό κομμάτι. Αυτό θέλουμε κι εμείς. Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτά που θέλει ο προπονητής και να βγάζει τις ικανότητές του στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να είμαστε και επιθετικοί όταν μπορούμε. Όταν για παράδειγμα έχεις τον Λημνιό, που ήταν εξαιρετικός και στα δύο παιχνίδια και μπορεί να παίξει στο χώρο στο ένας εναντίον ενός, πρέπει να το εκμεταλλευτείς. Αν ο προπονητής εκμεταλλευτεί όλα αυτά τα καλά στοιχεία των ποδοσφαιριστών, τότε θα έχουμε ακόμη καλύτερη εικόνα από την Βοσνία. Οι παίκτες θέλουν να το κάνουν αυτό”.

Για την αλλαγή που έφερε ο Φαν Σιπ με τον ερχομό του στην Εθνική και το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν μονιάσει μαζί του: “Από την πρώτη στιγμή έχει βάλει τους δικούς του κανόνες, έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία, τη δική του νοοτροπία. Δουλεύουμε σαν ομάδα που έχει κανόνες και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Μας έχει βάλει στο μυαλό ότι στην Εθνική ερχόμαστε, παίζουμε για το εθνόσημο και ότι πρέπει να δίνουμε τα πάντα. Αυτό δίνει μέταλλο. Όπως είδατε και στα δύο ματς τρέχαμε και παλεύαμε σαν τρελοί. Αυτό μας ικανοποιεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η ικανότητα των παικτών από εκεί και πέρα θα φέρει τα αποτελέσματα. Είμαστε ικανοποιημένοι όταν τα δίνουμε όλα και ξέρουμε ότι έχουμε προσπαθήσει”.

Για τις διαφορές του Φαν Σιπ με τον Άγγελο Αναστασιάδη: “Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις προπονητών, δεν είμαι αρμόδιος να το κάνω. Ξέρω ότι έχει έρθει ένας προπονητής που ξέρει τι θέλει και το staff γύρω του. Όλοι μαζί είμαστε πεπεισμένοι ότι θα τα καταφέρουμε. Οταν πηγαίνεις καλά και βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να βγάλουμε κι άλλα πράγματα και το καλύτερο που μπορούμε στον αγωνιστικό χώρο”.

Για το αν μπορεί η Εθνική να νικήσει στα δύο τελευταία ματς με Φινλανδία και Αρμενία:
“Επειτα από τις εμφανίσεις που κάναμε στα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι εφικτό και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε δύο νίκες. Με τη θέληση και όσα έχουμε βγάλει στο γήπεδο. Δεν είναι μεγαθήρια οι ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε”.

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: “Δεν τίθεται θέμα, η θέση μου είναι δεξί μπακ. Στην ΑΕΚ παίζω αριστερό στόπερ είναι επιλογή προπονητή. Μπορεί ο προπονητής να βλέπει κάποια πράγματα και να με βάζει εκεί. Το ξέρουν όλοι ότι θέλω να παίζω δεξί μπακ. Καλύτερα να παίζεις σε μια θέση και να είσαι top, παρά σε τρεις – τέσσερις και να είσαι μέτριος. Όλοι ξέρουν πού θέλω να παίζω. Αυτή είναι η άποψή μου. Όσο παίζω, βελτιώνομαι και περισσότερο”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.