Μπάγερν Μονάχου-Σεβίλλη 2-1: Είχε όλες τις απαντήσεις (HL)

Η Σεβίλλη έβαλε δύσκολα στην Μπάγερν, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης βρήκε τον τρόπο να κάνει δικό της και το Σούπερ Καπ, έπειτα από παράταση (2-1).

Με βάση τη λογική, ήταν δύσκολο να δούμε έναν τελικό που πέρα από ποιότητα και λάμψη, θα είχε μπόλικη ένταση και φρενήρη ρυθμό. Τόσο η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν, όσο κι εκείνη του Γιουρόπα, Σεβίλλη, ήταν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες και θα περίμενε κανείς το ρεζερβουάρ να έχει περιορισμένη βενζίνη.

Στην πράξη, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν σχεδόν όπως τις αφήσαμε πριν από περίπου ένα μήνα. Η Σεβίλλη, πάντα πειθαρχημένη και σκληρή, βρήκε τον τρόπο να αιφνιδιάσει τους βαυαρούς στο 13′ παίρνοντας κεφάλι στο σκορ (εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Οκάμπος, το κέρδισε ο Ράκιτιτς από τον Αλάμπα) κι αυτό ήταν το ενδεδειγμένο ξεκίνημα για να δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι.

Το γκολ της ισπανικής ομάδας έβαλε αυτόματα στην πρίζα την Μπάγερν, που πάτησε τέρμα το γκάζι προσφέροντάς μας μία ακόμα παράσταση. Κατάφερε γρήγορα να ισοφαρίσει (στο 34′ με τον Γκορέτσκα, έπειτα από καταπληκτικό συνδυασμό με τον Λεβαντόφσκι), αλλά χρειάστηκε το έξτρα 30λεπτο για να ολοκληρώσει την ανατροπή και να κατακτήσει το τέταρτο συνεχόμενο τρόπαιό της.

Μέσα στη σεζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε πήρε το πρωτάθλημα, το κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα έβαλε στην τροπαιοθήκη και το τελευταίο τρόπαιο που της έλειπε για να ολοκληρώσει το καρέ.

Επειδή ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι πάντα απρόβλεπτο, η Σεβίλλη είχε μια μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια, κόβοντας τα πόδια της Μπάγερν, που μέχρι εκείνη την ώρα είχε δημιουργήσει πάνω από πέντε καθαρές στιγμές για να πάρει κεφάλι. Ο Ελ Νεσίρι όμως ηττήθηκε στο 88′ στο τετ-α-τετ απέναντι στον Νόιερ.

Με αυτή την τεράστια επέμβαση, ο μεγάλος Γερμανός γκολκίπερ έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έχει σε βάθος λύσεων στην παράταση. Οι Τολισό και Ντέιβις έδωσαν έξτρα ενέργεια και ο Χάβι Μαρτίνεθ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με την κεφαλιά του στο 104′.

Ο Μπόνο είπε ένα ακόμα “όχι” στη Μπάγερν, αυτή τη φορά στον Αλάμπα που σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Βάσκος πήγε πρώτος στο ριμπάουντ, γράφοντας το τελικό 2-1.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.