Τσέλσι – Βιγιαρεάλ 1-1 (6-5 πεν.) : Ο Κέπα το πήγε στο Λονδίνο! (vids)

Μπήκε στο 119' για τα πέναλτι και έγινε ήρωας. Ο Κέπα έπιασε 2 πέναλτι και το Σούπερ Καπ πήγε Λονδίνο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης νίκησε (6-5) στα πέναλτι την Βιγιαρεάλ, στον τελικό του Μπέλφαστ, ο οποίος στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1 από τα γκολ των Ζίγιες (27') και Μορένο (74').

Η ατμόσφαιρα στο Μπέλφαστ ήταν, επιτέλους, ποδοσφαιρική με παλμό στην εξέδρα αν και τα μέτρα ασφαλείας, ελέω covid ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρά!
Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά καθώς είχε στα υπέρ της και την ομοιογένεια απέναντι σε μια Βιγιαρεάλ εμφανώς πιο ανέτοιμη για μια τέτοια πρόκληση.
Η υπεροχή των Λονδρέζων καρποφόρησε στο 27ο λεπτό με σκόρερ τον Μαροκινό Ζίγιες!
Μετά το 30’ άρχισε να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό… σόναερ του «κίτρινου υποβρύχιου» με ορισμένες επικίνδυνες επιθέσεις προς την εστία του Μεντί με σημαντικότερη στιγμή το σχεδόν εξ επαφής σουτ του Μορένο που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει τραυματισμένος στον ώμο ο σκόρερ της Τσέλσι, Ζίγιες.
Στο 2ο ημίχρονο η Βιγιαρεάλ αύξησε την ένταση στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας την ισοφάριση. Το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο γρήγορο με την εστία των πρωταθλητών Ευρώπης να νιώθει έντονες πιέσεις κατά διαστήματα.
Στο 52’ ο Μορένο έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι κι λίγο πιο μετά ο Μεντί απέκρουσε σωτήρια σουτ του Μορένο!
O καλύτερος παίκτης της Ισπανικής ομάδας έφερε το ματς στα ίσα στο 74ο λεπτό σε μια εξέλιξη μάλλον δίκαιη έως εκείνη την στιγμή.
Το συγκεκριμένο τέρμα, ενός παίκτη που πέρυσι σημείωσε 30 γκολ σε 46 επίσημα ματς της ομάδας του, έβαλε σε εγρήγορση τους «μπλε» οι οποίοι πίεσαν αρκετά ως το φινάλε χωρίς όμως να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες τους!
Το ματς πήγε στην παράταση όπου οι δύο ομάδες πάλεψαν με την κούρασή τους για άλλη μισή ώρα όου η Τσέλσι είχε μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς κάτι ουσιαστικό.

Στην ψυχοφθόρα διαδικασία δικαιώθηκε ο… Τούχελ καθώς στο λίγο πριν το τελευταλιο σφύριγμα πέρασε στο ματς τον 26χρονο γκολκίπερ Κέπα ο οποίος έδειξε στις εκτελέσεις των πέναλτι ένα από τα δυνατά του σημεία. Ο ισπανός πορτιέρο απέκρουσε στις εκτελέσεις των Μαντί και Αλμπιόλ και η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο σπάζοντας την “κατάρα” των χαμένων τελικών στον συγκεκριμένο θεσμό!

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) :
Μεντί (119’ Κέπα), Μάρκος Αλόνσο, Ζουμά (66’ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Κόβασιτς, Καντέ (65’ Ζορζίνιο), Τσαλόμπα, Ζίγιες (42’ Πούλισιτς), Χόντσον-Οντόϊ, Χάβερτς, Βέρνερ (65’ Μουντ).

Βιγιαρεάλ (Ουνάϊ Έμερι):
Ασένχιο, Αλμιόλ, Αλμπέρτο Μορένο (85’ Μανού Μορλάνες), Πο Τόρες, Φόϊθ, Καπουέ (70’ Γκασπάρ), Μανού Τριγκουέρος (71’ Μόϊ Γκόμες), Πεντράθα (58’ Εστουμπινάν), Γιέρεμι Πίνο (90’ Μεντί), Ζεράρντ Μορένο, Ντιά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.