Υπάρχει μόνο ο… άσος

Η νίκη για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με την Μπριζ στην Τούμπα (Πέμπτη 22.05) είναι... μονόδρομος.

Τα σενάρια είναι πολλά για την τελευταία αγωνιστική και προκειμένου η ομάδα του Μάκη Χάβου να μπει σ’ αυτήν με τις καλύτερες προϋποθέσεις «βλέπει» μόνο ένα αποτέλεσμα κόντρα στους Βέλγους, την ομάδα με τη μικρότερη ως τώρα βαθμολογική συγκομιδή στους τέσσερις αγώνες που προηγήθηκαν και κατά συνέπεια τις μικρότερες προσδοκίες για τη συνέχεια.

Το χαμόγελο που σχηματίστηκε στο πρόσωπο του τεχνικού του «Δικεφάλου» βλέποντας τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ να επιστρέφει δεν κράτησε πολύ. Λίγο πριν από το τέλος της σημερινής προπόνησης κι ενώ ο Πολωνός αγωνιζόταν με τους βασικούς, στο αριστερό άκρο της άμυνας, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο και κρίθηκε φρόνιμο να μείνει εκτός αποστολής.

Οι λύσεις, ούτως ή άλλως ήταν περιορισμένες λόγω των απουσιών των Μαλεζά, Λίνο, Σαβίνι ήρθε να προστεθεί και το πρόβλημα του Ανίς Μπουσαϊντί για να κάνει το αγωνιστικό παζλ της άμυνας ακόμη πιο δύσκολο. Αναγκαστικά επιστρατεύτηκε ο Φρανσίσκο Ζουέλα. Ο Ανγκολέζος αμυντικός είχε χρησιμοποιηθεί στην ίδια θέση και στον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό έχοντας συνολικά θετική παρουσία, αφού πέρα από τις ευθύνες του βοήθησε σημαντικά και στο κέντρο της άμυνας, θέση που λογίζεται ως η φυσική του, εκεί δηλαδή που τον γνώρισε και το ελληνικό κοινό αγωνιζόμενος στην Ξάνθη.

Με τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, την υπόλοιπη αμυντική γραμμή πλαισιώνουν οι Τσιρίλο – Κοντρέρας στο κέντρο της και τον Σακελλαρίου στο αριστερό της άκρο. Μπροστά τους θα βρίσκονται οι Βιτόλο – Γκαρσία, με τον Ιβιτς να επιστρέφει μετά το Καραϊσκάκη ενισχύοντας το κέντρο. Δεξιά του Σέρβου, όλα δείχνουν πως θα ξεκινήσει ο Ελ Ζαρ με τον Βιεϊρίνια να επιστρέφει μετά την αποτυχημένη έμπνευση της περασμένης Κυριακής στην αριστερή πλευρά και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να ηγείται στην κορυφή του σχήματος.

Για την Μπριζ, που πέραν του βελγικού κυπέλλου έχουν μια νίκη τον τελευταίο ενάμιση μήνα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Ο Αντριε Κόστερ έκανε λόγο για σκέψεις ξεκούρασης τουλάχιστον τριών παικτών, αρνούμενος να πει κάτι περισσότερο. Ετσι, οι όποιες εικασίες προκύπτουν από πληροφορίες Βέλγων συναδέρφων που κάνουν λόγο για σχήμα με τους: Στάινεν, Φαν ντερ Χέιντεν και Βερμιούλεν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο αυτής το δίδυμο συνθέτουν οι Χέφκενς – Φαν Γκίσεκχεμ. Με σχηματισμό που μοιάζει πολύ μ’ αυτόν του ΠΑΟΚ, ήτοι 4-2-3-1, στη μεσαία γραμμή από αριστερά προς δεξιά συναντάμε τους Σίμεϊς, Ντιράρ, Γκέρερτς κι αντίστοιχα στην επίθεση τους Ντιράρ, Ακπάλα (σ.σ. λίγο πιο προωθημένο σε σχέση με τους υπόλοιπους), Μπλόντελ.

Την αποστολή των Βέλγων συνοδεύουν περίπου 150 άτομα. Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και με ανακοίνωσή της τονίζει την πολύ μεγάλη προσοχή που χρειάζεται σ’ επίπεδο συμπεριφοράς, αφού παρών στο γήπεδο θα είναι εκ των πλέον αυστηρών προσώπων της ΟΥΕΦΑ σε ανάλογα θέματα, όπως πιστοποιεί κι ο θεσμικός του ρόλος, ως μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Μάλιστα σε συνομιλίες που είχε με τους ιθύνοντες του «Δικεφάλου» επαναλάμβανε διαρκώς πως τα περιθώρια για οιοδήποτε… κακώς κείμενο από την πλευρά των φιλάθλων έχει εξαντληθεί κι η επόμενη ποινή θα κλείσει τις κερκίδες στον κόσμο για την επόμενη ευρωπαϊκή υποχρέωση, όποτε κι αν είναι αυτή.  

Κωστής Μπότσαρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.