Πάει τελικό το «θαύμα» της Ντνίπρο! (video)

Η Ντνίπρο δεν «μάσησε» κόντρα στη Νάπολι και πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της με 1-0, αποτέλεσμα που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Ντνίπρο δεν «μάσησε» κόντρα στη Νάπολι και πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της με 1-0, αποτέλεσμα που της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. 

Το συγκρότημα του Μίρον Μάρκεβιτς είναι φτιαγμένο για μεγάλα πράγματα και το απέδειξε στον επαναληπτικό ημιτελικό της διοργάνωσης στην Ουκρανία όπου και πήρε τη νίκη με 1-0. 

Οι γηπεδούχοι πήγαν το ρυθμό της αναμέτρησης εκεί που ήθελαν και αφού έκλεισαν καλά τους χώρους τους στο πρώτο μέρος έκαναν την αντεπίθεσή τους στην επανάληψη και με γκολ στο 58ο λεπτό πήραν την πολυπόθητη νίκη. 
Συγκεκριμένα, το «αστέρι» της ομάδας, ο Κονοπλιάνκα, έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά και ο Σελέζνιοφ με μία «παληκαρίσια»  κεφαλιά άνοιξε το σκορ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Από κει και έπειτα και μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά θέλοντας να διατηρήσουν το 1-0 που θα τους έστελνε στον τελικό και τα κατάφεραν. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους, για μία ομάδα που πριν μερικά χρόνια δεν ήταν γνωστή στον παγκόσμιο «ποδοσφαιρικό» χάρτη. 

Εκεί θα συναντήσει τη Σεβίλλη, η οποία νίκησε και μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» τη Φιορεντίνα με 2-0 αυτή τη φορά και πήρε άνετη πρόκριση στον τελικό,  όπου θα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον τίτλο αφού αυτή είναι η κάτοχος του περσινού τροπαίου. 

Οι συνθέσεις:

Ντνίπρο (Μ. Μάρκεβιτς): Μπόικο, Ντάγκλας, Λίχτσεβιτς, Φεντέτσκι, Κανκάβα, Λέο Μάτος, Τσεμπεριάτσκο, Φεντόρτσουκ, Ροτάν, Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ

Νάπολι (Ρ. Μπενίτεθ):
Αντούχαρ, Μπρίτος, Μάτζιο, Γκούλαμ, Αλμπιόλ, Νταβίντ Λόπεζ, Ινλέρ, Καγιεχόν, Ιγκουαΐν, Γκαμπιαντίνι, Ινσίνιε

Live Blog LIVE: Europa League


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.