«Έμφραγμα» για Φενέρ (video)

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν Φενέρμπαχτσε και Μαρσέιγ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Europa League. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν με τους Ερκίν (28') και Άλεξ (57') για να μειώσουν αρχικά οι Μασσαλοί με το Βαλμπουένα (83') και να ισοφαρίσουν με τον Αγιού (90+4').

Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν  Φενέρμπαχτσε και Μαρσέιγ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Europa League. Τα «καναρίνια» προηγήθηκαν με τους Ερκίν (28′) και Άλεξ (57′) για να μειώσουν  αρχικά οι Μασσαλοί με  το Βαλμπουένα (83′) και να ισοφαρίσουν με  τον Αγιού (90+4′).

Η Μαρσέιγ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους Τούρκους, αφού μόλις στα 34 δευτερόλεπτα ο Ρεμί με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεμιρέλ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Γκουνούλ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα αφού κόντραρε στον Ν’ Κουλού πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά την τελευταία στιγμή ο Μανταντά απομάκρυνε και κράτησε το μηδέν. Οι Μασσαλοί από την αρχή της αναμέτρησης κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου και προσπάθησαν κυρίως από το δεξί άκρο να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Στο 23′ ο Αμαλφιτανό προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Ντεμιρέλ.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Φενέρ στην δεύτερη ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ερκίν. Ο 23χρονος μέσος αφού συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Τοπάλ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μανταντά και έβαλε την Μαρσέιγ μπροστά στο σκορ. Στο 33′ ο Μπάρτον, ο οποίος πραγματοποίησε ντεμπούτο με την φανέλα της Μαρσέιγ, προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Ερκίν, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία του Ντεμιρέλ. Στο 43′ ο Βαλμπουένα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την ομάδα του όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος των πρώτων 45 λεπτών.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως ο Αγιού μετά από σέντρα του Ρεμί έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντεμιρέλ. Επτά λεπτά αργότερα και ενώ οι Μασσαλοί πίεζαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, τα «καναρίνια» στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Άλεξ. Ο Τοπούζ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο 35χρονος μέσος των Τούρκων με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μανταντά και έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν για να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, όμως οι προσπάθειες των Αμαλφιτανό (79′) και Φανί (81′) πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 82′ ο Βαλμπουένα αφού συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ζινιάκ, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 2-1.  Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, οι Γάλλοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ του Σεϊρού έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ντεμιρέλ.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Φενέρ θα πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη μετά από πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Αγιού είχε άλλη άποψη. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Αγιού με κεφαλιά έγραψε το 2-2 «παγώνοντας» το «Σουκρού Σαράτσογλου».

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Europa League
Φάση:Ομίλων
Αγωνιστική: 1η
Διαιτητής: Ιβάν Μπεμπέκ

Οι συνθέσεις:

Φενέρμπαχτσε: Ντεμιρέλ, Γκιονούλ, Γιόμπο, Ιρτεγκιούν, Καλντιρίμ, Μεϊρέλες, Τοπάλ, Τοπούζ, Αλεξ, Ερκίν, Μούσα Σο.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Μορέλ, Ν’Κουλού, Ν’Ντιαγέ, Φανί, Μπάρτον, Καμπορέ, Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Βαλμπιενά, Ρεμί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.