Το έπος της Φούλαμ (vid)

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 2010, η Φούλαμ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Europa League απέναντι στη Γιουβέντους. Οι Λονδρέζοι στη τρελή τους πορεία προχώρησαν μέχρι τον τελικό.

Σαν σήμερα 18 Μαρτίου 2010, η Φούλαμ πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Europa League απέναντι στη Γιουβέντους. Η Φούλαμ είναι μια ομάδα που επέστρεψε φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ και παλεύει για να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτά φέτος…Πριν από 11 χρόνια, στο Κρέιβεν Κότατζ, οι Λοδρέζοι απολάμβαναν την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τη σεζόν 2008-2009, η ομάδα κατόρθωσε να τερματίσει 7η και να πάρει το εισιτήριο για να παίξει στο Europa League. 

Μια τρελή πορεία που ξεκίνησε από τα τέλη Ιουλίου με τους προκριματικούς γύρους και τα πλέι οφ! Μπήκε στους ομίλους, βγήκε 2η πίσω από τη Ρόμα, απέκλεισε τη Σαχτάρ στον επόμενο γύρο και μετά κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη Γιουβέντους. Ένα όνειρο για τον σύλλογο και για τους φιλάθλους έγινε πραγματικότητα. Στο Τορίνο η Γιουβέντους κέρδισε 3-1 και πήρε πλεονέκτημα για τον επόμενο γύρο. Το γκολ όμως του Ετούχου που πέτυχε στην Ιταλία έκανε τη διαφορά. Η Φούλαμ είχε πολλή δουλειά να κάνει στο ‘νησί’ έχοντας μπροστά της μια τεράστια πρόκληση.

Η Γιουβέντους είχε αποκλειστεί από το Champions League τερματίζοντας 3η στον όμιλο πίσω από Μπορντό και Μπάγερν Μονάχου. Συνέχισε στην Ευρώπη, απέκλεισε τον Άγιαξ με νίκη στο Άμστερνταμ (1-2) και ισοπαλία στο Τορίνο (0-0). Τέσσερις μέρες πριν αντιμετωπίσει τη Φούλαμ στον επαναληπτικό, είχε αναδειχθεί ισόπαλη 3-3 με τη Σιένα και μετά τον αποκλεισμό άργησε να συνέλθει καθώς έκανε δύο κολλητές ήττες από Σαμπντόρια (1-0) και Νάπολι (3-1). Η Φούλαμ εκμεταλλεύτηκε την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του Τζακερόνι που τελικά τερμάτισε στην 7η θέση της Serie A, ενώ έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του κυπέλλου. Στο Λονδίνο πήγε να υπερασπιστεί την εστία της με τον 39χρονο Σιμέντι καθώς ο Μπουφόν ήταν τραυματίας και δεν ταξίδεψε.

Φούλαμ (Ρόι Χόντγκσον): Σβάρτσερ, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Κέλι (72′ Ντέμπσεϊ), Κοντσέσκι, Νταφ, Μπερντ, Ετούχου, Ντέιβις, Γκέρα (85′ Ρίισε), Ζαμόρα

Γιουβέντους (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Σιμέντι, Ζεμπινά, Καναβάρο, Σαλιχάμιτζιτς, Γκρόσο (85′ Ντελ Πιέρο) Φελίπε Μέλο, Σισοκό, Καμορανέζι (51′ Ντε Τσέλιε), Ντιέγκο, Καντρέβα (28′ Γκριγκέρα), Τρεζεγκέ

Στις 18 Μαρτίου στο κατάμεστο Κρέιβεν Κότατζ, η Φούλαμ μπήκε να απολαύσει το παιχνίδι και με βάρκα την ελπίδα πορεύτηκε. Ο Νταβίντ Τρεζεγκέ άνοιξε το σκορ και το Λονδίνο πάγωσε. Όλοι πίστεψαν πως τα πάντα χάθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπόμπι Ζαμόρα ισοφάρισε 7 λεπτά αργότερα (1-1) και η αποβολή του Φάμπιο Καναβάρο ανέτρεψε τις ισορροπίες και τα δεδομένα άλλαξαν. Το πάθος κυριάρχησε και τότε άρχισε η κατηφόρα…

Ο Ζόλταν Γκέρα που κέρδισε την κόκκινη του άλλοτε νικητή της χρυσής μπάλας και παγκόσμιου πρωταθλητή έδωσε το προβάδισμα στη Φούλαμ (2-1) στο ημίχρονο και λίγο μετά τη σέντρα ο Ούγγρος έφερε την αναμέτρηση σε σκορ παράτασης (3-1). Η Φούλαμ δεν περίμενε την παράταση. Ο Χόντγκσον κοίταξε στον πάγκο και σήκωσε τον Αμερικανό Κλιντ Ντέμπσεϊ που είχε να παίξει 2 μήνες καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Ο 27χρονος μπήκε και το καθάρισε με γκολ στο 82ο λεπτό (4-1). Η Γιουβέντους τελείωσε το παιχνίδι με εννέα παίκτες μετά την αποβολή και του Ζεμπινά στις καθυστερήσεις και οι Λοδρέζοι πήραν μια τεράστια πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-4.

Τα όνειρα δεν σταμάτησαν εκεί. Η Φούλαμ προχώρησε και έφτασε μέχρι τον τελικό. Σειρά είχαν δύο γερμανικές ομάδες. Βόλφσμπουργκ και Αμβούργο δεν στάθηκαν ικανές να σταματήσουν το τρένο από το Λονδίνο και έφτασε μέχρι τον τελικό που διεξήχθη στη Γερμανία.

 Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδείχθηκε πιο έμπειρη και έτοιμη για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Μαδριλένοι προηγήθηκαν με τον Φορλάν, η Φούλαμ πάλεψε και ισοφάρισε με τον Ντέιβις, πήγε το ματς στη παράταση όμως το γκολ του Ντιέγκο Φορλάν στον έξτρα χρόνο και το τελικό 2-1 άφησε τη Φούλαμ με το σουβενίρ του τελικού μιας διοργάνωσης στην οποία κανένας δεν πίστεψε πως μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ας θυμηθούμε την γκολάρα του Κλιντ Ντέμπσεϊ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.