Ολυμπιακός: Η ιστορία με το μέρος του! (vids)

Διαβάστε πόσες φορές έχει ανατραπεί σκορ 4-2 σε ευρωπαϊκά κύπελλα από το 1955. Πότε έχει αντιμετωπίσει πάλι το ίδιο σκορ η Αϊντχόφεν.

O Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες (22.00, MC Novasports.gr) την Αϊντχόφεν για τη φάση των “32” του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει πραγματοποιήσει το πρώτο σημαντικό βήμα της εντός έδρας νίκης και μάλιστα με σκορ 4-2. Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και ευρύτερο σκορ, ωστόσο και το 4-2 είναι ένα καλό “κομπόδεμα” στην περιπέτεια του Philips Stadion. 

Η ιστορία συμφωνεί με τα παραπάνω. Αν ανατρέξουμε στην παράδοση των ευρωπαϊκών κυπέλλων από το 1955 μέχρι σήμερα μόλις το 1/3 των ομάδων που έχασαν με 4-2 στο πρώτο ματς, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στη ρεβάνς. Συγκεκριμένα το κατάφερε το 34% των ομάδων. Οι αριθμοί λένε πολλές φορές την αλήθεια και είναι προφανές πως το συγκεκριμένο σκορ αποτελεί “βουνό” για τις ομάδες που πρέπει να το ξεπεράσουν. 

Η Αϊντχόφεν έχει ακόμα μια φορά βρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση. Στα προημιτελικά του 2012 η PSV ηττήθηκε 4-2 από τη Βαλένθια στο Μεστάγια και το μόνο που κατάφεραν στην Ολλανδία ήταν μια ισοπαλία 1-1. Την τελευταία φορά που η PSV κατάφερε να προκριθεί σε επόμενη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν στα προκριματικά του Europa League του 2010, όταν ανέτρεψαν την ήττα 1-0 από τη Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ, με ένα 5-0 στην Ολλανδία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.