Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης (vids)

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 της Αϊντχόφεν. Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Ελ Αραμπι, Μασούρας τα γκολ. Δοκάρι είχε η PSV με τον δις σκόρερ της Ζάχαβι.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης έναντι της Αϊντχόφεν, επικρατώντας 4-2 στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο πρώτο ματς της φάσης των “32” του Europa League. Τρελός ρυθμός στο ματς με εκατέρωθεν ευκαιρίες. Σκόρερ χρήστηκαν οι Μπουχαλάκης (9′), Εμβιλά (37′), Ελ Αραμπί (45+2), Μασούρας (83′). Δοκάρι είχε η PSV με τον δις σκόρερ της Ζάχαβι (14′, 40′).

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει με τον Γάλλο μέσο στο αρχικό σχήμα παρατάσσοντας τους Πειραιώτες με διάταξη 4-3-3. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Καμαρά στη μεσαία γραμμή και μπροστά τους οι Βαλμπουενά, Μπρούμα και Ελ Αραμπί.

Ο Ρότζερ Σμιντ ξεκίνησε τον Μάριο Γκέτσε στο αρχικό σχήμα, αν και ο Γερμανός μέσος έρχεται από περίοδο αδράνειας. Στο τέρμα ήταν ο Εμβογκό, στην άμυνα οι Μαξ, Μποσκάλι, Τεζέ και Ντάμφρις, μπροστά τους οι Ροσάριο και Σανγκαρέ, ενώ μεσοεπιθετικά δραστηριοποιήθηκαν οι Τόμας, Ζάχαβι, Γκέτσε και Μάλεν.

Μετά τα χιόνια, καταιγίδα γκολ στο Φάληρο!

H πρώτη πραγματικά καλή στιγμή του ματς ήταν το 1-0 του Ολυμπιακού στο 9ο λεπτό! Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και η μπάλα κατευθύνθηκε στο κεφάλι του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έγραψε αφύλακτος το 1-0! Ήταν το τέταρτο γκολ του Έλληνα μέσου στη σεζόν και μόλις δεύτερο στην καριέρα του με το κεφάλι, μετά από εκείνο τον Αύγουστο του 2018 απέναντι στην Μπέρνλι στο Φάληρο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Η κεφαλιά του Μπουχαλάκη για το 1-0

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς, όμως η PSV κατάφερε να ισοφαρίσει στο 14ο λεπτό με τον Ζάχαβι. Ο Ολλανδός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σωκράτη και κατέληξε στα δίκτυα του Σα για το 1-1.

Στο ημίωρο ο Κένι Λαλά συνδυάστηκε με τον Ελ Αραμπί και με ταχύτατη κούρσα βρέθηκε απέναντι στον Εμβογκό. Ο Γάλλος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της PSV αντέδρασε σωστά.

Στο 37′ ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω του τραυματισμού του Μποσκάλι. Ο Μπρούμα επιχείρησε από δεξιά και έβγαλε παράλληλη μπαλιά, η άμυνα της PSV απομάκρυνε. Η μπάλα στρώθηκε στον Εμβιλά ο οποίος με εξαίρετο σουτ σημείωσε το 2-1! 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το εκπληκτικό γκολ του Εμβιλά!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έχασε το προβάδισμα με τον Ζάχαβι να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Μαξ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζάχαβι βρέθηκε αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού. Με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός έφτασε σε τρίτο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να πιέζει τον νεοεισελθόντα Μπάουμγκαρτλ και να κλέβει λίγο έξω από την περιοχή. Αφού πέρασε τον Εμβογκό έγραψε το 3-2.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ – Το πανέμορφο τελείωμα του Ελ Αραμπί!

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν σε τέταρτο γκολ με τον Καμαρά στην εκπνοή του ημιχρόνου, ωστόσο ο μέσος από τη Γουινέα αφού έκλεψε από τον Μπάουμγκαρτλ, επέλεξε να τελειώσει μόνος τη φάση χωρίς επιτυχία και όχι να μοιράσει στον αφύλακτο Ελ Αραμπί! 

Με γκολ απάντησε στην πίεση

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η PSV πήρε τον έλεγχο του ματς και πίεσε αρκετά τον Ολυμπιακό. Στο 48ο λεπτό μάλιστα είχε δοκάρι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ζάχαβι. Από εκεί και πέρα ξεχώρισε μόνο μια κεφαλιά του Ντάμφρις στι 51′ και ένα σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 54′.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Βαλμπουενά στο 68′ με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του. Η επόμενη κίνηση του Πορτογάλου τεχνικού ήρθε στο 74′ με τον Φορτούνη να μπαίνει στο ματς αντί του Ελ Αραμπί. 

Στο 80ο λεπτό ο Μαρτίνς ανακάτεψε αποφασιστικά την τράπουλα με τριπλή αλλαγή. Ο Ανδρούτσος πέρασε αντί του Λαλά, ο Χασάν αντί του Μπρούμα και ο Βρουσάι αντί του Εμβιλά. O Ολυμπιακός έπαιξε πλέον με 4-2-3-1. Καμαρά, Μπουχαλάκης αμυντικά χαφ, Φορτούνης στον άξονα, Βρουσάι και Μασούρας στις πλευρές και Χασάν στην κορυφή.

Οι “ερυθρόλευκοι” κέρδισαν σε ένταση και στο 82ο λεπτό ο Ανδρούτσος πέρασε στον Βρουσάι, ο οποίος έκανε έξυονα το γύρισμα από δεξιά, ο Τεζέ έκοψε προτού η μπάλα φτάσει στον αφύλακτο Χασάν!
Ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μαξ προσπάθησε να διώξει αλλά έστρωσε στον Μασούρα, ο οποίος με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στα δίκτυα του Εμβογκό!

Δείτε το γκολ του Μασούρα! 

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που του αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη ρεβάνς στην Ολλανδία.

Ολυμπιακός-PSV Αϊντχόφεν

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Έκπεργκ (Σουηδία)

Σκόρερ: 9′ Μπουχαλάκης, 14′ Ζάχαβι, 37′ Εμβιλά, 40′ Ζάχαβι, 45+2 Ελ Αραμπί, 83′ Μασούρας

Κίτρινες: 32′ Σανγκαρέ, 57′ Ρέαμπτσιουκ, 63′ Μπα, 63′ Ροσάριο, 63′ Μπρούμα

Συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Μπρούμα (90′ Χασάν), Βαλμπουενά (68′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (75′ Φορτούνης)

PSV Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Μαξ, Μπόσκαλι (38′ Μπουμγκάρτλ), Τεζέ, Τόμας (85′ Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (71′ Φέρτεσεν), Ροσάριο, Γκέτσε (70′ Ζούνιορ), Μαλέν, Ζάχαβι (85′ Φαν Γκίνκελ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.