ΠΑΟΚ: Γκαρσία “Είχαμε ατομικά λάθη και το πληρώσαμε”

Ο 43χρονος Ουρουγουανός τεχνικός του "Δικεφάλου" ανέλυσε τα αίτια της ήττας, τις επιλογές του και μίλησε για την εν εξελίξει προσπάθεια αναμόρφωσης του αγωνιστικού προφίλ της ομάδας

Η δεύτερη ήττα στον Ε’ όμιλο, σήμανε και την εξάλειψη των όποιων ελπίδων είχε ο ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στην επόμενη φάση του Europa League. Την ανάλυση της εμφάνισης της ομάδας του και τις συνέπειες αυτού του αποτελέσματος εξήγησε ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο τεχνικός του “Δικεφάλου” ξεκίνησε τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μιλώντας αρχικά για το νωθρό ξεκίνημα: «Είπαμε ότι πρέπει να μπούμε δυνατά στα πρώτα λεπτά. Είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι μεγαλύτερη η ταχύτητα. Δυσκολευτήκαμε λίγο, οπισθοχωρήσαμε και φάγαμε το γκολ. Πρέπει να βελτιωθούμε, τα έχουμε πει αυτά, αλλά θέλει κι άλλη δουλειά».

Για το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες μόνο από στατικές φάσεις και για τις αλλαγές που έκανε: «Δε συμφωνώ. Κάναμε το 1-1, είχαμε την ευκαιρία για το 2-1. Ξέραμε ότι το 1-1 δε μας βόλευε. Αφήσαμε μόνο ένα αμυντικό χαφ, βάλαμε πιο επιθετικούς παίκτες μπροστά, ρισκάραμε, αλλά πάλι το δεύτερο γκολ ήρθε από ατομικά λάθη και αυτό πληρώσαμε. Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν είναι σαν την Ελλάδα, είναι πιο δύσκολα».

Για την αλλαγή του Ουαγγέ, που σύμφωνα με την ερώτηση, χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της ομάδας του στο διάστημα που αγωνίστηκε: «Αν ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι ο Ουαγγέ ήταν ο καλύτερος παίκτης, βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Δε συμφωνώ με τη γνώμη του. Βάλαμε τον Γιαννούλη στο δεύτερο ημίχρονο, πήγε ο Ροντρίγκο με δεξί πόδι στην πλευρά. Είχαμε κατοχή, είχαμε κόρνερ. Πρέπει όταν χάνουμε την μπάλα να κάνουμε ριπρές. Για μενα είναι εύκολο να βάλουμε πεντάδα πίσω, με τέσσερα χαφ, αλλά δε μου αρέσει αυτό, δεν είναι ΠΑΟΚ. Πρέπει να πάμε να κερδίσουμε πιο επιθετικά. Θέλει δουλειά το κομμάτι αυτό».

Για το γεγονός ότι δεν αξιοποίησε όλες τις αλλαγές του: «Βάλαμε όσους επιθετικούς είχαμε. Είναι δική μου απόφαση αυτή, εγώ παίρνω την ευθύνη».

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ άξιζε κάτι περισσότερο από τον όμιλο: «Σε όλα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζεις εντός και να παλεύεις στα εκτός έδρας. Είχαμε ευκαιρία να μπορέσουμε να παίξουμε κόντρα στη Γρανάδα με στόχο την πρόκριση, δεν το καταφέραμε σήμερα». 

Για το τι έφταιξε και ήρθε η ήττα: «Ξέραμε ότι αν σταματούσαμε το repress θα είχαμε πρόβλημα. Το κάναμε καλά κάποιες φορές, άλλες όχι. Είχαμε ατομικά λάθη και το ‘πληρώσαμε’».

Για το τι πρέπει να γίνει για να έχει ο ΠΑΟΚ 11 παίκτες με το πάθος του Γκαρσία: «Προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους παίκτες σε ποια ομάδα είμαστε. Δεν είναι δικαιολογία ότι αλλάξαμε το παλιό μας στυλ παιχνιδιού. Θέλει δουλειά, δουλειά, και πάλι δουλειά. Και τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.