Σεβίλλη: Το τρόπαιο του Λοπετέγι και στο βάθος…Μόντσι

Η Σεβίλλη κάθισε στο θρόνο του Europa League για 6η φορά στην ιστορία με τους παλιούς τερματοφύλακες του συλλόγου, Χουλέν Λοπετέγι και Μόντσι να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις.

Η Σεβίλλη κάθισε στο θρόνο του Europa League για 6η φορά στην ιστορία με τους παλιούς τερματοφύλακες του συλλόγου, Χουλέν Λοπετέγι και Μόντσι να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις. 

Ο Ισπανός προπονητής το 2014 πέρασε από το κατώφλι της Πόρτο αναλαμβάνοντας τους ”δράκους” για δύο σεζόν. Στην Πορτογαλία έφυγε με άδεια χέρια καθώς δεν κατόρθωσε να περάσει την φιλοσοφία του και αποχώρησε χωρίς κανένα τίτλο. Εκείνο το καλοκαίρι που ανέλαβε, η Πόρτο είχε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία της και ο Λοπετέγι είχε λεφτά για ξόδεμα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει εφτά μεταγραφές. Ο 53χρονος τεχνικός έβγαλε την πρώτη χρονιά οδηγώντας τον σύλλογο μέχρι τα προημιτελικά του Champions League χάνοντας από τη Μπάγερν με 6-1 και ισοφάρισε την μεγαλύτερη ήττα στην ευρωπαϊκή της ιστορία. Την επόμενη σεζόν η ομάδα δυσκολεύτηκε ακόμα περισσότερο να σηκώσει κεφάλι στις εγχώριες διοργανώσεις και ο Πίντο Ντα Κόστα αποφάσισε να χωρίσουν οι δρόμοι τους τον χειμώνα.

Ο Λοπετέγι δεν το έβαλε κάτω και του δόθηκε η ευκαιρία να προπονήσει την Εθνική Ομάδα της χώρας του. Ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε πήρε σύνταξη και ο Λοπετέγι άρπαξε την ευκαιρία οδηγώντας τους Ίβηρες στο παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας χωρίς καμία ήττα. Η Ισπανία ταξίδεψε στη Ρωσία για το μουντιάλ όμως ο Λοπετέγι είχε άλλα στο μυαλό του…Μετά από μυστικές συνομιλίες με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συμφώνησε να αναλάβει τους ”μερένγκες” με την ομοσπονδία να μην συμφωνεί με τη στάη και την συμπεριφορά του και τον απέλυσε. Τη θέση του πήρε τελευταία στιγμή ο Φερνάντο Ιέρο και ο Λοετέγι άφησε τη χώρα στα κρύα του λουτρού και έφυγε για τη Μαδρίτη.

Η πρόκληση τεράστια για ένα προπονητή που δεν έχει δείξει διαπιστευτήρια και δεν είναι και 100% αξιόπιστος. Η θέση στον πάγκο της ”βασίλισσας” έτρεμε από την αρχή με τον Λοπετέγι να αντέχει τέσσερις μήνες και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όταν η Μπαρτσελόνα ήρθε στο Μπερναμπέου και τον ρεζίλεψε. Ακόμα μια τρίτη δουλειά μένει στη μέση και δεν ολοκληρώνεται και ο Λοπετέγι θεωρείται κι με το νόμο πλέον άνεργος.

Μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν ενός έτους, ο ισχυρός άνδρας της Σεβίλλης, Χοσέ Κάστρο Καρμόνα, του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας παρά τις περασμένες αποτυχίες του σε Πόρτο και Ρεάλ, αλλά και την αλλόκοτη συμπεριφορά του απέναντι στην ισπανική ομοσπονδία. Ο Λοπετέγι είναι και επίσημα ο νέος προπονητής των Ανδαλουσιάνων και στην πρώτη του σεζόν οδηγεί το σύλλογο στην 4η θέση της La Liga και λίγες μέρες αργότερα στην κατάκτηση του 6ου Europa League στην ιστορία του.

Με το σφύριγμα της λήξης ξεσπά. Συγκίνηση, χαρά ,περηφάνια, ένα τρελό ρόλερ κόστερ συναισθημάτων κυριαρχεί με τους ποδοσφαιριστές να τον σηκώνουν ψηλά στον ουρανό της Κολονίας, εκεί όπου η Σεβίλλη έγραψε ιστορία κερδίζοντας την Ίντερ των δισεκατομμυρίων. Μετά τον Λοπετέγι, σειρά πήρε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Ραμόν Ροντρίγκεθ Βαντρέχο ή πιο απλά Μόντσι, με τους ποδοσφαιριστές να αναγνωρίζουν την αξία του και να αποθεώνουν τον παλιό τερματοφύλακα της Σεβίλλης. 

Το 2000 ο σύλλογος υποβιβάστηκε και προσέλαβε τον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία της. Δουλειά του ήταν να προωθήσει νέα ταλέντα από τα σπλάχνα των ακαδημιών και να κάνει σκάουτινγκ εντός και εκτός συνόρων. Μέσα σε 16 χρόνια σκληρής δουλειάς αλλά πάνω από όλα αφοσίωσης, ο Μόντσι εντόπισε και έφερε στην ομάδα σπουδαία ονόματα που έγραψαν ιστορία με τον σύλλογο. Ανακάλυψε και προώθησε παίκτες όπως οι Σέρχιο Ράμος, Αντόνιο Ρέγες, Χεσούς Νάβας, Αντόνιο Πουέρτα, ενώ έφερε λαβράκια όπως οι Ζούλιο Μπαπτίστα, Ιβάν Ράκιτιτς, Αντριάνο, Ντάνι Άλβες, Σεϊντού Κειτά… Άφησε κληρονομιά 11 τίτλων και πολλών εκατομμυρίων από τις σούπερ πωλήσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ και ζήτησε να αποχωρήσει για μια νέα περιπέτεια στη Ρώμη. Ύστερα από δύο χρόνια όμως δεν άντεξε μακριά από την μεγάλη του αγάπη και το καλοκαίρι του 2019 επέστρεψε στη γη της επαγγελίας, τη Σεβίλλη.

Αμέσως πιάνει δουλειά και κάνει τις κινήσεις του…Φέρνει τον 21xrono Γάλλο στόπερ Ζουλ Κουντέ για 22.5 εκατομμύρια ο οποίος αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του από τη Μπορντό. Αρπάζει τον Λούκας Οκάμπος από την Μαρσέιγ που δεν τον ήθελε και τον έστελνε δανεικό σε Τζένοα και Μίλαν με τον Αργεντινό να κοστίζει 13,5 εκατομμύρια. Ανακαλύπτει τον Ντιέγκο Κάρλος που έπαιζε στο Σαπιονά με την φανέλα της Ναντ και δίνει άλλα 13 για να τον φέρει στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν. Βρίσκει τον άγνωστο Χοάν Τζόρνταν Μορένο από την Έιμπαρ που θεωρείται ταλέντο και δίνει άλλα 13 για την απόκτησή του. Κοιτάζει προς Κάτω Χώρες και ήρθε η ώρα του Λουκ Ντε Γιονγκ να αλλάξει περιβάλλον με τη Σεβίλλη να δίνει για τον έμπειρο Ολλανδό επιθετικό της PSV 12.6 εκατομμύρια. Στα 33 του και με καριέρα σε Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, ο έμπειρος Βραζιλιάνος Φερνάντο μετά το πέρασμα από του και από την Τουρκία παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κέντρο του Λοπετέγι με την ομάδα να ξοδεύει 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, οι πιο έξυπνες κινήσεις του καλοκαιριού είναι οι δανεικοί…Ο Σέρχιο Ρεγκιλόν δεν κατόρθωσε να βρει ποτέ θέση στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης και η Σεβίλλη βγήκε κερδισμένη. Ο Σούσο με τα πολλά προβλήματα στο Μιλάνο αποχώρησε και μπήκε κατευθείαν στην 11αδα και η πιο πετυχημένη ακούει στο όνομα Γιασίν Μπόνο, ο γεννημένος στο Κεμπέκ του Καναδά με Μαροκινές ρίζες που ήρθε στην ομάδα για να κάτσει στον πάγκο, αλλά στην Ευρώπη κάτω από το τέρμα. Οι εννέα από τους έντεκα που ξεκίνησαν στον τελικό της Κολονίας είναι τα νέα πρόσωπα που ανακάλυψε ο Μόντσι και σε συνεργασία με τον Λοπετέγι προσγειώθηκαν στην Ανδαλουσία και δικαίωσαν τους πάντες. Οι μοναδικοί στο αρχικό σχήμα με παρελθόν και ιστορία στην ομάδα, ήταν ο αρχηγός Χεσούς Νάβας που μετά το πέρασμα του από την Πρέμιερ Λιγκ και την Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε για να κλείσει την καριέρα του στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Αργεντινός Έντερ Μπανέγα που έδωσε την τελευταία του παράσταση φορώντας την αγαπημένη του φανέλα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.